wczoraj zostałem zaczymany i wywieziony na komisariat za używanie słów wulgarnych w miejscu publicznym. Poniosło mnie i wykrzyknołem chwdp, zostałem skuty i "rzucony" na asfalt uderzyłem sie w głowe boli mnie do teraz, mam rozwalone kolano. Na komendzie dostałem mandat w wysokości 500zł za używanie słów wulgarnych w miejscu publicznym art 141. Czy 500zł to nie za duzo? Czy policja ma prawo do takiego traktowania? Prosze o pomoc
...
Napisał(a)
Witam
wczoraj zostałem zaczymany i wywieziony na komisariat za używanie słów wulgarnych w miejscu publicznym. Poniosło mnie i wykrzyknołem chwdp, zostałem skuty i "rzucony" na asfalt uderzyłem sie w głowe boli mnie do teraz, mam rozwalone kolano. Na komendzie dostałem mandat w wysokości 500zł za używanie słów wulgarnych w miejscu publicznym art 141. Czy 500zł to nie za duzo? Czy policja ma prawo do takiego traktowania? Prosze o pomoc
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Pozwolę sobie na kilka słów w temacie. Przedstawiony filmik jest urywkiem pewnej całości której nie znamy. Faktycznie na filmie policjant zachowuje się conajmniej dziwnie ale nie wiemy jakie były okoliczności zadarzenia więc trudno jednoznacznie ocenić jego zachowanie (każdy ocenia jak chce). Ja oceniam że poniosło go ale to jest tylko moja ocena.
Z drugiej strony wielu forumowiczów w tym temacie ocenia jednoznacznie źle policję i wszystkich policjantów opierając się na swoich kontaktach z tą instytucją ale w większości (jestem w tej kwestii przekonany w 100%) opinia ta wynika z opinii innych osób (kolegów, rodziny itp.) które bazują na opinii jeszcze innych osób itd. i maja niewiele wspólnego z obiektywna oceną.
I jeszcze jedna kwestia. Policja i jej funkcjonariusze są obrazem społeczeństwa a co za tym idzie mamy taką policję na jaka zasłużyliśmy (ja uważam że policja w polsce nie jest najgorsza a i nasze społeczeństwo jest OK). Tak więc obrażając policję obrażasz społeczeństwo czyli siebie samego.
Z drugiej strony wielu forumowiczów w tym temacie ocenia jednoznacznie źle policję i wszystkich policjantów opierając się na swoich kontaktach z tą instytucją ale w większości (jestem w tej kwestii przekonany w 100%) opinia ta wynika z opinii innych osób (kolegów, rodziny itp.) które bazują na opinii jeszcze innych osób itd. i maja niewiele wspólnego z obiektywna oceną.
I jeszcze jedna kwestia. Policja i jej funkcjonariusze są obrazem społeczeństwa a co za tym idzie mamy taką policję na jaka zasłużyliśmy (ja uważam że policja w polsce nie jest najgorsza a i nasze społeczeństwo jest OK). Tak więc obrażając policję obrażasz społeczeństwo czyli siebie samego.
Mój blogo-dziennik: http://www.sfd.pl/temat425050
...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
TO bardzo mądrze, że krzyknąłeś "chwdp". Dla mnie beznadziejny slogan. Jak dla mnie jest to obraza funkcjonariusza na służbie.
Czy mogli Cię skuć i "zawinąć" na komisariat nie mam pojęcia, ale sądze że bardzo dobrze że wymierzyli Ci taką kare, sume. Może to cię czegoś nauczy.
Zdrówka.
Czy mogli Cię skuć i "zawinąć" na komisariat nie mam pojęcia, ale sądze że bardzo dobrze że wymierzyli Ci taką kare, sume. Może to cię czegoś nauczy.
Zdrówka.
...
Napisał(a)
wiem że troche przesadziłem ale bez przesady podobno maksymalny mandat jaki idzie za to dostać to 100zł
...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
Jestem w 80% pewien, że gdybyś zachował się kulturalnie w stosunku do policjantów to skończyłoby się tylko i wyłącznie na upomnieniu, ale cóż...
Twój wybór...
Twój wybór...
...
Napisał(a)
ja "tylko" krzyknołem chwdp i odrazu mnie za to zwineli i na glebe rzucili
...
Napisał(a)
I prawidłowo, bo to obraza całej instytucji jaką jest Policja, która ma chronić obywateli, takich jak ty...
...
Napisał(a)
Teraz mozesz sie kolegom pochwalic i tyle
...
Napisał(a)
jeszcze ci powinni palami wlac ,szczeniackie okrzyki ,teraz pochwal sie tatusiowi bo on pewnie wybuli na mandacik
to chwdp to juz jest takie modne jak "hail hitler" skad ty jestes ze tak dalej u was krzycza?
Zmieniony przez - jaruss w dniu 2007-09-15 23:43:02

Zmieniony przez - jaruss w dniu 2007-09-15 23:43:02
Ostatnio aktywny
2008-09-25 19:03:17
richHAX.
...
Napisał(a)
mandat jak najbardziej słuszny.Wysokośc też(choć nie wiem czy nie za niska nawet).Ciesz się ze nie spałowali Cie jeszcze na tej komendzie...
PS: Czemu krzyczałeś chwdp???
PS: Czemu krzyczałeś chwdp???
"Będąc na diecie najważniejsze jest, by wieczorem zasnąć, zanim się zechce żreć"
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
Combat Aikido
Następny temat