witam. mam problem odnośnie klatki, otóż jest ona umięśniona, ale mała. ćwiczenia wykonuje różnorodne z priorytetem góry klatki, korzystam raz ze sztangielek, raz sztangi, różne szerokości rak, różne kąty ławki, różne rozpiętki, itd. mam pytanie: jak "rozciągnąć klate", przeczytałem żeby robić "przenoszenie sztangielki" czy to dobre ćwiczenie w tym kierunku? może znacie jakieś inne? pozdrawiam
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
dalej nie podałeś wagi i wymiarów, ale sądze że narazie niemusisz wykonywac cwiczen na rzezbe ale na mase (jesli jestes "chudy")
pierwsze 6-12 tyg radze cwiczyc tylko na masę aby potem było w "czym" rzezbić:]
pierwsze 6-12 tyg radze cwiczyc tylko na masę aby potem było w "czym" rzezbić:]
...
Napisał(a)
masz możliwość wstawienia fotki ?? 

Gdzie jest Bóg, chyba na urlopie, na niego też mieli kartotekę w UOP-ie
...
Napisał(a)
alee się spisałeś, napisz jaki stosujesz trening, może potrzebujesz tyreningu na masę a ćwiczysz treningiem na rzezbę, na to wygląda,i czy stosujesz jakies odżywki. POdaj tez swoją wagę wiek i wymiary to pomyślimy co robić;)
...
Napisał(a)
http://bigpaker.net/klatka.htm a tu masz opisane wszystkie mozliwe cwiczenia na klatke. Poczytaj;)
...
Napisał(a)
wyglad klatki do w tuzym stopniu genetyka ale napisz cos wiecej ile cwiczysz ile wazysz ile wyciskasz wklej jakis swoj trening
"DOPÓKI WALCZYSZ JESTES ZWYCIĘZCĄ"
...
Napisał(a)
cwiczone miesnie sa w ciaglym napieciu. czyli, jesli skupiasz sie na klatce A ZANIEDBUJESZ PLECY moze ona lekko sie kurczyc. zastanow sie czasem, czy to nie wina niedotrenowanych plecow - jesli bardziej sie przylozysz lopatki zostana sciagniete do tylu i klatka sila rzeczy rozejdzie sie na boki.
...
Napisał(a)
plecy mam troche zaniedbane względem innym partii jak np. klatki to fakt. staż pół roku intensywnych treningów, supli/odżywek zero... dieta była... złapałem jakieś 4 czy 5 kg. chyba musze kupić jakiś monohydrat bo chyba mnie zastój łapie :(
...
Napisał(a)
a ćwicze na mase, 5-10 cieżkich powt. na podstawowych, rzeźbiące 12-15 powt. przerwy zazwyczaj 90 sekund. wiek niebawem pełne 19 lat. pozdrawiam
...
Napisał(a)
widze ze jestes poczatkujacy moje zdanie jest takie nieskupiaj sie zbytnio na klatce wykonuj podstawowe cwiczena na mase a wmiare przyrostow wszystko sie wyrowna w cwiczeniach bazowych wykonuj 12 10 8 6 powtuzen a w cwiczeniach ze sztangielkami 10-12
"DOPÓKI WALCZYSZ JESTES ZWYCIĘZCĄ"
...
Napisał(a)
ok, jak jestes poczatkujacy to pewnie popełniasz ten sam blad, co wiekszosc - zbyt wiele klatki. jest tu pare dobrych artow na temat plecow, np. wodyna. radze przejrzeć, a problem pewnie zniknie. i nie laduj w siebie supli, bo po pol roku nikt nie ma zastoju. chyba, ze przesz w zaparte nie szukajac problemu np. w zlych cwiczeniach.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!