Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
6313
Napisanych postów
78029
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766970
Undesor, czyli undecylenian testosteronu jest lekiem w formie kapsułek stosowanym w przypadku leczenia niedoczynności jąder pod postacią hipogonadyzmu męskiego. Również w impotencji, okresie przekwitania oraz zespołu eunochidalnego i pokastracyjnego. Spotkać go można również pod nazwą Andriol. Stosuje się go razem z posiłkiem, kiedy to wchłaniany jest przez komórki śródbłonka jelita cienkiego do układu limfatycznego. Nie ulega on aromatyzacji do estrogenów. W wyniku tego nie ma w czasie jego stosowania retencji wody. Dzięki temu dużo niższe jest ryzyko powstania ginekomastii. Lek te nie powoduje również znacznego wydzielania endogennych androgenów.
Do skutków ubocznych zaliczyć można:
- hamowanie funkcjonowania przysadki i zanik jąder przy stosowaniu sporych dawek,
- zaburzenia powstawania i funkcjonowania plemników,
- niewielkie ryzyko ginekomastii,
- trądzik,
- łysienie,
- nadmierne owłosienie,
- negatywny wpływ na prostatę.
Z reguły stosuje się od 240 do 400 mg dziennie przez okres 4-8 tygodni.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51934
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
według mnie to strata kasy... zeby dał jakies efekty trzeba go brac w duzych dawkach czyli jakies 8 - 10 tabsów dziennie co bardzo nieszczy wątrobe.. jest dobry ale tylko pod koniec cyklu do utzrymania zdobytej masy ,oraz wysusza co daje ładną żeźbe słyszałem ze łączą go z omadrynem i innymi specyfikami ... nie kosztuje tez mało ...
pozdro
Szacuny
11182
Napisanych postów
51934
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Zalecana dawka dzienna to 3-5 tabletek. Dzięki nowoczesnej strukturze nie jest zbyt bardzo uciążliwy dla wątroby czy żołądka.najlepiej łączyc go z omką lub innym testem
Szacuny
0
Napisanych postów
143
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
4827
White Nyga, jestem ciekaw gdzie znalazłeś informację o tym, że Undestor w takich dawkach niszczy wątrobę, bo wg. mnie (jak również firmy Organon Holland) lek ten jest absolutnie nieszkodliwy dla wątroby, ponieważ nie jest w niej metabolizowany.
Szacuny
11
Napisanych postów
803
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
3620
sam o ten środek kiedyś pytałem na forum bo miałem do niego dojście. jako że nikt mi nie udzielił odpowiedzi co do zastosowania w dopingu nie kupiłem i nie brałem. z tego co wiem to jest uważany za alternatywę dla tych, którym strzały nieprzyjemnie się kojarzą. ojciec mego kola brał ten środek terapetycznie (miał chyba coś ze stawami) i przytył 15 kilo nie chodząc w ogóle na siłownię tylko leżąc w domu. oczywiście ta masa nie miała nic wspólnego z tą do której my wszyscy dążymy. tyle wiem.
Szacuny
12
Napisanych postów
565
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
7757
ggobomasz soga a jak myslisz ile trzeba tego wziac i slyszalem ze trzeba to w loduwce przechwywac czy 180tabletek wystarczy i jak to wreszcie sie dawkuje??
Szacuny
11
Napisanych postów
803
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
3620
z tego co sie orientuję na bazie zasłyszanych opinii to dawki stosowane dopingowo to 3-5 tablet dziennie. trzeba by zrobic piramidkę i najlepiej żeby doradził ci ktoś kto ten środek używał. ja jak czegoś nie brałem to na temat tego sie nie wypowiadam. co do przechowywania to jak każdy preparat testoteronu należy go chronić przed światłem i przechowywać w temp. ok 5 stopni. pozdro