Szacuny
3
Napisanych postów
8
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
37
witam
prawdopodobnie bede mial usuwanego chirurgicznie paznokcia duzego palca w stopie (wrasta mi w skore i rani , opuchlizna)
czy ktos z was przezyl to ? mugl by mi ktos to opisac ?
chodzi o to ze na poczatku lipca mam egzaminy z wf (bieganie) i musze teraz biegac i byc sprawny podczas egzaminu .
czy to boli podczas(raczej nie bo znieczulenie) usuwania i
ile dni po zabiegu bedzie bolec ?
Szacuny
3
Napisanych postów
8
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
37
a opatrunek to przez ile dni bede nosic qrcze chyba wole poczekac i na spokojnie go usunac w lipcu a teraz sie skupie na trenowaniu bo chodzby tydzien to duzo
Szacuny
7
Napisanych postów
255
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
3764
mialem usuwanego paznokcia z palucha u nogi. zwolnienie z wf dostalem na 3 tyg. sam zabieg nie boli, bola zmiany opatrunku, bo czesto gaza przywiera do powstalej rany. jak mozesz - poczekaj, jesli mozesz. nie powinno nic wielkiego sie stac.
Szacuny
3
Napisanych postów
8
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
37
szkoda ze tak pozno sie za to zabralem moglem miesiac wczesniej :)
to chyba wole poczekac jeszcze miesiac i na spokojnie sie kurowac .
a tak przy okazji jak oni to robia wyjmuja go 'kombinerkami' ?
Szacuny
7
Napisanych postów
255
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
3764
znieczulenie miejscowe dookola plytki paznokcia. pozniej podwaza sie paznkiec celem odklejenia do od lozyka (ta skora pod paznokciem) i nastepnie pociaga klesczami (zsuwa z paznokcia). 15-30 min i po robocie. tak w duzym skrocie
Szacuny
0
Napisanych postów
33
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
487
dobra dam ci cenna rade bo mialem usuwany paznokiec z palca ****era jesli dobrze pamietam :D zmiazdzylem se palec ale to juz inna bajka :P no wiec wracajc do tematu staraj sobie jak najczesciej zmieniac opatrunek ja niestety tego nie robilem :/ jesli dobrze pamietam to wogole no niestety laskawy chirurg nie raczyl mnie ta informacja :( zrosl mi sie bandaz z miechem i potem bylo sporo problemow zeby go odczepic xd ale nie chce cie straszyc bo mialem to robione jakies 10 lat temu i dzisiejsza medycyna jest bardziej zaawansowana ;D
Zmieniony przez - laverin w dniu 2010-06-08 22:16:24