Szacuny
11182
Napisanych postów
51931
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
dobre na utrate glosu jest septolete,strepsils,cholinex, sam bralem pomoglo przewaznie po paru dniach glos wraca ,nalezy wtedy unikac wdychania i palenie fajek itd. napojow zimnych,gazowanych ,ogolnie zdrowo sie odzywiac i pic cieple rzeczy .
Szacuny
205
Napisanych postów
13874
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
158206
różne mogą być przyczyny takiego zaniku (albo raczej utrudnionego mówienia)głosu: od "zwykłego" przeziębienia, przez zapalenie krtani do zapalenia strun głosowych etc.
Szacuny
1
Napisanych postów
1
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
0
ja właśnie cierpię na tą przypadłość: oto moja recepta:
1. Chodzić do pracy/szkoły z chorymi migdałami ok. 4 dni bez szalika.
2. Gdy nadejdzie weekend, mimo gorączki i złego samopoczucia, iść ze znajomymi do knajpy.
3. Wskazane są tu pijackie śpiewy, palenie szlugów i nie tylko picie drinków z lodem w dużych ilościach (piwo i inne gazowane też wskazane.
Po tych trzech krokach nad ranem przybierasz tony Barrego White'a, a następnego dnia możesz jedynie gwizdać lub klaskać.
EFEKT GWARANTOWANY- 2 dni temu sprawdzone, jedyne co mi pozostało to odpisywanie na kretyńskie zapytania;)
Szacuny
46
Napisanych postów
970
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
8219
jak sie straci glos czy cos to tak, nie nadwyrezac strun glosowych. ale poki nie jestes np. jakims spiewakiem, ktory musi dbac o glos, to nie musisz nie specjalnego z nim robic, bo i tak nie zrobi ci to jakiejs wielkiej roznicy.