Szacuny
3
Napisanych postów
247
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
3833
Witam
koledzy, przez ostatnie kilka miesięcy ( a teraz to już w ogóle) zauważyłem że zacząłem wcinać słodycze, jak próbuje przestać to wytrzymam z 2 dni i mnie szlak trfia , sama świadomość że mam z nich zrezygnować mnie dobija- nigdy tak nie miałem , nigdy mnie nie ciągnęło do słodkości- przy żonie jakoś tak się nauczyłem i teraz nie mogę tego zwalczyć- jem regularnie , nie głodze się staram sie odżywiać poprawnie ale i tak mnie ciągnie - czy macie jakieś rady jak z tym walczyć- czy moze brakuje mi czegoś w organizmie, może jakieś badania powinienem zrobić? przez to pieroństwo przybrałem pare z 3 kg :/
Szacuny
1
Napisanych postów
1643
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
19133
Ja doskonale rozumiem ten problem bo sam kiedyś się zajadałem wszystkich co pod ręką było (słodycze) ale to chyba właśnie przez brak diety i niskiego bil.kcal. Największy problem miałem z piwem i chipsami do tego, no masakra
Teraz nie piję w ogóle, może w święta coś dygnę, ale na pewno nie będzie to piwko, a w domu mam ze 20 opakowań pringelsów z pracy i w święta rozniosę po znajomych żeby się nie kurzyło D
Szacuny
6
Napisanych postów
702
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
9567
nie ma czegos, takiego, to jest kwestia psychiki, tez mam z tym problem, jesli mówie sobie teraz wolne od diety, ale mówie tez b, bo trzeba utrzymywac wage na zawody i nie ma co by nie było to sie nie złamie
Szacuny
0
Napisanych postów
73
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
3784
Nie mialem czegos takiego, bo jakos nigdy za slodyczami nie przepadalem, ale ogolnie rozumiem o co chodzi, moj tata tak samo nie moze sie powstrzymac od jedzenia slodyczy, polecam zagrysc marchewke jak ciagnie do slodyczy :D
Szacuny
3
Napisanych postów
247
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
3833
nie jestem głody żeby coś zagryzać :) tylko mam OCHOTE :) jest wiele artykułów o uzależnieniu od cukru - może faktycznie psychicznie - ale to większość nałogów zależy od psychiki :) nie mniej jednak nigdy tak nie miałem - czy to będę jakieś niedobory jakiegoś minerału , witamin?
Szacuny
1396
Napisanych postów
35562
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
150829
przyczyn może być bardzo wiele, od emocjonalnych do prozaicznych takich jak niedobór kalorii w diecie czy jakiegoś innego składnika pokarmowego. Cukier skądinąd ma właściwości uzalezniające. W artykułach, które pisałem dla potreningu.pl wielokrotnie poruszałem to zagadnienie:
Szacuny
3
Napisanych postów
247
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
3833
Koniu151 ja wiem że moje tematy są powalające :D ale jak nie mogę znajść na necie - albo czytam wiele sprzecznych informacji to pisze do źródła :D lepiej nie będę Ci wypisywał mojej diety bo wiem że dla CIebie będzie kiepska :D generalnie staram się jeść zgodnie z zasadami które wyczytałem w podwieszonych tylko z tymi słodyczkami mam problem faftaq dzięki za te artykuły moze faktycznie ostatnio dużo stresów w robocie - ale wolałbym sobie w ten sposób nie rekompensować
to może zacznę jeść więcej owoców - bo z owoców to jedynie dwa banany po treningu i może też za mało ostatnio jem
Szacuny
1
Napisanych postów
15
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
10613
Trochę dziwny problem. Ja nie mogłem się powstrzymać od słodyczy jedynie na ostrym gastro, większość pewnie wie o co chodzi :D Również posiadam przepis na tą tajemniczą miksturę od pewnego pana :), chociaż przez ostatnie pięć miesięcy, ani razu jej nie użyłem. Po prostu wiem, że w sobotę będzie cheat i tego się trzymam.
Witam wszystkich, bo to chyba mój pierwszy post w tym dziale :)
Zmieniony przez - barnaba_102 w dniu 2012-12-21 01:03:36
Zmieniony przez - barnaba_102 w dniu 2012-12-21 01:36:34
Szacuny
6
Napisanych postów
702
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
9567
no własnie starasz sie, moze problem w tym własnie tkwi, moze Twój organizm ma za mało kcal zeby sie regenerowac przy aktualnym trybie życia i wytrzymuje powiedzmy tydzien a potem sam się łamiesz?