Szacuny
17
Napisanych postów
995
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
17318
Witam!!!
Ja po prostu gotuje pierś z kuraka kroje w kostke dodaje do ryżu i jeszcze trochę kukurydzy z puszki wtedy jest lepszy. Nie używam żadnych sosów bo za długo się one trawią. Jak chcesz to możesz kurczaka ugotować i podsmażyć trochę z przyprawą będzie napewno lepszy ale jak dla mnie to za długo piepszenia z tym i jem ugotowanego. Aha możesz jeszcze ugotować w bulionie też jest lepszy w smaku niż z samą wodą. A jak Ci to nie pasuje to wejdź na link z przepisami kulinarnymi masz tam tyle przepisów na kuraka że napewno coś sobie wybierzesz.
Pozdro!!!
Szacuny
23
Napisanych postów
696
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
4785
GOTOWANA PIERŚ: wkładasz piers, marchew, por, seler, pietruszke do garnka, zalewasz wodą i gotujesz.
PIECZONA: (czekam na grila elektrycznego do smażenia bez tłuszczu)
RYŻ:
- wymieszany z 1 jajkiem ugotowanym na średnio i małą łyżką oliwy z oliwek
- wmieszany z tuńczykiem i oliwą i jajkiem
- z małą ilością jogurtu
Szacuny
2
Napisanych postów
230
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
4899
polecam gotować ryż na bulionie ( takim z kostki rosołowej ) .. o niebo lepszy w smaku po ugotowaniu :) Kurczaka podsmażyć i pokroić w kostke, do tego dorzucić zielonego groszku / fasoli / ....
Danie jest szybkie, i bogate w składniki :) Świetne na zimno, jako posiłek np. w szkole / pracy :)
Szacuny
5
Napisanych postów
6994
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
30419
piers kroisz na kawalki i smazysz na patelni
gotujesz marchew pokrojana w kostke razem z groszkiem i na ich wywaze przygotowujesz sos beszamelowy taqi bialy na masle
na ugotowany ryz dajemy piersi a nastepnie polewamy sosem
mam tesh przepis na pyszne piersi w migdalach ale to bez ryzu
jaqby ktos byl zainteresowany to napisze