Witam wszystkich.Od razu mówie że wielokrotnie użyłem opcju SZUKAJ jednak nie otrzyłame satysfakcjonującej mnie odpowiedzi.Tematy były podobne ale nie takie o jaki mi chodzi. Poczytałem forum i wyszukałem pare tematów . Widze że pełna kultura sie tu przejawia nie to co na niektórych innych forach.
Trenuje boks. Bardzo mi na tym zależy. Jestem zdecydowany i wiąże z tym jakieśtam plany na przyszłość. Chce poprostu coś osiągnąć w tym pieknym sporcie.
Otóż mam wadę wzroku.
W lewym oku + 1,5 a w drugim +0,5
Czy z taką wadą wzroku można brać udział w zawodach??? Czy przejdę badania???? Czy mogę mieć nadzieję na wydanie licencji w przyszłości???
Dodam że w trenowaniu praktycznie nie odczuwam tej wady. W okularach widze tylko ciut lepiej i nosze je tylko do komputera.
Tak wiec w treningach wg mnie nie ma dosłownie nic przeciwko. Tylko te badania. Naprawde kocham boks i gdy sie dowiedziałem o tym że licencji moge nie dostać przez tę wadę to aż mnie zatkało
Ale dowiedziałem sie że np wawrzyk też ma jakąś tam wadę i nosi okulary:)
No dobrze rozpisałem sie.
Ale teraz proszę o odpowiedź na te 2 pytania:
1. Czy z tą wadą wzroku mogę przejsć badania bokserskie np na udział w zawodach???
2. Czy mam szansę kiedyś dostać licencję bokserską z tą wadą???
Proszę o odpowiedź bo to dla mnie bardzo ważne a nigdzie nie moge znaleźć limitu takiej wady czy coś.
Pozdro
Patryk
Trenuje boks. Bardzo mi na tym zależy. Jestem zdecydowany i wiąże z tym jakieśtam plany na przyszłość. Chce poprostu coś osiągnąć w tym pieknym sporcie.
Otóż mam wadę wzroku.
W lewym oku + 1,5 a w drugim +0,5
Czy z taką wadą wzroku można brać udział w zawodach??? Czy przejdę badania???? Czy mogę mieć nadzieję na wydanie licencji w przyszłości???
Dodam że w trenowaniu praktycznie nie odczuwam tej wady. W okularach widze tylko ciut lepiej i nosze je tylko do komputera.
Tak wiec w treningach wg mnie nie ma dosłownie nic przeciwko. Tylko te badania. Naprawde kocham boks i gdy sie dowiedziałem o tym że licencji moge nie dostać przez tę wadę to aż mnie zatkało
Ale dowiedziałem sie że np wawrzyk też ma jakąś tam wadę i nosi okulary:)
No dobrze rozpisałem sie.
Ale teraz proszę o odpowiedź na te 2 pytania:
1. Czy z tą wadą wzroku mogę przejsć badania bokserskie np na udział w zawodach???
2. Czy mam szansę kiedyś dostać licencję bokserską z tą wadą???
Proszę o odpowiedź bo to dla mnie bardzo ważne a nigdzie nie moge znaleźć limitu takiej wady czy coś.
Pozdro
Patryk