Mam 14 lat i waże 69 kg. a mam 160 cm wzrostu. Jestem dość grubawy tzw. (Pączuś ; ) i włąsnie chcaił bym to zrzucić jaką dietępolecacie dal rozwijającego się nastolatka z nadwagą ? biegem codziennie i robie brzuchy i zaczn aerobizczną 6 weidera? co mam jeść by schudnąć ,a żeby to zaburzyło mojego rozwoju ;) Pomócie ;)
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
dzięki tlyko właśnie nie wim jak ją ułożyć ;] o o ruchu tez dzieki :)
...
Napisał(a)
dieta przynajmniej 2200 klc Węgli jak najmilej jedz pełnoziarnisty chleb i wywal słodycze jedz co 3-4 godz
...
Napisał(a)
na wszystko potrzeba czasu.
Efekty czasem po 2 miesiącach nie są zadowalające .
W tej działce jakim jest sport trzeba dużo motywacji i samozaparcia .
Czytaj magazyny kulturystyczno - fitnesowe .
Niedocenianym jest Men's Health, jest tam sporo o ćwiczeniach różnego rodzaju .
Większość ludzi napewno Ci pomoże .
Nie omijaj twarogu chudego, potrafi nasycić, a nie ma wcale tłuszczu .
Ostatnie badania, które dotyczyły oliwy z oliwek na stopniową utratę wagi przy odpowiednim odżywianiu były obiecujące, ale tu trzeba analiz i głębszego potwierdzenia .
Pozdrawiam
Zmieniony przez - ED_Silver w dniu 2011-04-26 15:34:12
Efekty czasem po 2 miesiącach nie są zadowalające .
W tej działce jakim jest sport trzeba dużo motywacji i samozaparcia .
Czytaj magazyny kulturystyczno - fitnesowe .
Niedocenianym jest Men's Health, jest tam sporo o ćwiczeniach różnego rodzaju .
Większość ludzi napewno Ci pomoże .
Nie omijaj twarogu chudego, potrafi nasycić, a nie ma wcale tłuszczu .
Ostatnie badania, które dotyczyły oliwy z oliwek na stopniową utratę wagi przy odpowiednim odżywianiu były obiecujące, ale tu trzeba analiz i głębszego potwierdzenia .
Pozdrawiam
Zmieniony przez - ED_Silver w dniu 2011-04-26 15:34:12
ED,Dumny z Polski - Nieuchwytny człowiek
...
Napisał(a)
Dzięki wszystkim za odpowiedzi mam nadzieje że z tego wyrosnę ;] Pozdrawiam
...
Napisał(a)
Na jakieś porządne diety jesteś jeszcze za młody, zacznij po prostu zdrowo się odżywiać, odstaw słodycze, syfiaste żarcie i gazowane napoje. Poczytaj co nieco o aerobach, na pewno pomogą.
/pzdr
Pomogłem? Walnij SOG'a!
...
Napisał(a)
Ganiaj za piłką, graj z kolegami, pływaj, jeździj na rowerze, baw się dobrze na takie myślenie o odchudzaniu czy takich rzeczach nie myśl, bo to nie jest odpowiedni czas dla ciebie!
Ogranicz po prostu tłuste rzeczy, słodkie do minimum tak jak ci mówią koledzy wyżej.
Nie masz czym się przejmować, jeśli będziesz miał trochę więcej ruchu i nie będziesz się objadać. Zrezygnuj z deserów po daniach, czy przekąskach, a na pewno ci to na dobre wyjdzie
Ogranicz po prostu tłuste rzeczy, słodkie do minimum tak jak ci mówią koledzy wyżej.
Nie masz czym się przejmować, jeśli będziesz miał trochę więcej ruchu i nie będziesz się objadać. Zrezygnuj z deserów po daniach, czy przekąskach, a na pewno ci to na dobre wyjdzie
...
Napisał(a)
A6W praktycznie nie działa, ale jak wolisz ;//.
Do sukcesu nie ma żadnej windy.
Trzeba iść po schodach.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!