Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

wakacje, praca dla 17latkow, zagranica-gdzie szukac?

temat działu:

Polacy za granicą

słowa kluczowe: , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 35655

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a) Temat przeniesiony przez PePoNeNt z działu Po siłowni, o siłowni.
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 17 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 580
Witam, wraz z kolega mamy po 17 lat i chcemy sie dorwac do jakiejś pracy na wkacje. Jestesmy dobrze zbudowni fizycznie, chodzimy na silke i przydało by się na wakacje zrobic trochę siana :)
Wiem ze od 16 lat można być legalnie zatrudnionym. Chodziło by raczej o pracę za granicą, najlepiej w jakieś fabryce, na budowie, czy magazynie, w sumie to gdziekolwiek! ;P Chodzi oto, żeby nie jechać w ciemno, żeby nie dostać wysadu... Czy są jakieś organizacje które zajmują sie pracą sezonową za granicą?
A gdzie wogóle można szukać pracy za granicą, sezonowej nie będać pełnoletnim? Te wszystkie portale iternetowe to tam chyba trzeba miec te 18 lat ukończonych.

z góry dzięki za info i pozdrawiam ;)
2
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4064 Napisanych postów 45443 Wiek 4 lata Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 348504
Witam

Znalezienie pracy w młodym wieku bez znajomości języka obcego nie jest proste. Tym bardziej, jeśli nie masz za granicą znajomych bądź rodziny. Jeśli już uda się znaleźc pracę to najczęściej jest ona sezonowa,np. przy zbiorze owoców. Młodzi ludzie rownież często wyjeżdzają na różnorakie budowy. Ale gdzie szukać pracy ?
Ostatnio coraz większą popularnością cieszą się na facebooku grupy "polacy za granicą" bądź "praca za granicą". Dobrze jakbyś poszukał i dołączył do takiej grupy.
Tam bardzo często pojawiają się oferty pracy w różnych branżach. Ponadto istnieją specjalne agencje ale tutaj trzeba mieć ukończone 18 lat, więc narazie musisz się wstrzymać. Warto również zastanowić się czy koniecznie musisz wyjeżdzać za granicę. Być może w Polsce znajdziesz coś sensownego, najczęsciej zbiór jabłek/malin/truskawek bądź jako pomocnik na budowie.

Pozdrawiam

„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„

Pilny student Vincea.

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 534 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 8381
Te wszystkie portale iternetowe to tam chyba trzeba miec te 18 lat ukończonych.

tak jest
1

Mogliśmy być najwięksi ze wszystkich!

A teraz każdy z nas wpie***la BCAA!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 161 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 6560
Witam
Jeśli znasz same podstawy języka angielskiego to będzie trochę ciężko ze znalezieniem pracy, ale nie jest to niemożliwe. Najłatwiej przyjeżdżającym z zagranicy jest znaleźć pracę przez agencję, jeśli nie masz zawodu. Jednak tam trzeba mieć 18 lat. Przynajmniej we wszystkich agencjach w mieście, w którym ja mieszkam. Słyszałem, ale nie jestem pewny, że niepełnoletnim mogą płacić mniej niż 5.52f za godzinę więc nie jest już, aż tak pięknie. Możesz spróbować na miejscu poszukać pracy w jobcentre albo pochodzić po prostu po różnych sklepach typu netto albo restauracjach. Jednak, jak wspomniałeś, wyjazd w ciemno raczej odpada. Mój znajomy znalazł w Polsce pracę za granicą przez OHP będąc niepełnoletnim.
Ja pracuję u właścicielki domku, który moi rodzice wynajmują, dzięki czemu nie musiałem nawet za bardzo szukać. Nie mając 18 lat dostaję 40f dziennie za około 8h pracy+możliwe premie. Pracuję dopiero 1 dzień
Jeśli nie chcesz jechać w ciemno to możliwe, że będzie Ci ciężej znaleźć pracę za granicą będąc w Polsce. Powodzenia w szukaniu, najlepiej nie marnuj czasu i cały czas coś próbuj zorganizować.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 534 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 8381
nie chwal dnia przed zachodem slonca
Pracuję dopiero 1 dzień

zeby nie bylo. powodzenia!

Mogliśmy być najwięksi ze wszystkich!

A teraz każdy z nas wpie***la BCAA!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 975 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 13827
Jestesmy dobrze zbudowni fizycznie, chodzimy na silke

a komu to obchodzi,ze jestescie dobrze zbudowani.

[][][]----------[][][]<----Never Enought!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 23 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 700
a komu to obchodzi,ze jestescie dobrze zbudowani.

Bo to forum SFD- lans

Zmieniony przez - pHaNtoM116 w dniu 2008-02-22 02:21:38
...
Napisał(a)
Usunięty przez King_Odin za pkt 4 regulaminu
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 1124 Wiek 40 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 23080

.

...
Napisał(a)
Usunięty przez King_Odin za pkt 4 regulaminu
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 975 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 13827

[][][]----------[][][]<----Never Enought!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 52 Napisanych postów 3517 Wiek 35 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 21015
pojdziecie na budowe, schudniecie 10kg i cały wysiłek na silowni pojdzie w hooj
2

sra ta ta ta ta...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 161 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 6560
fantasy:
Dzięki. Szefowa mnie lubi i mówi, że znam dobrze angielski także praca jest pewna, ale wiadomo zawsze może coś się wydarzyć... aktualnie przepracowałem 3 dni a to już nie jest jeden...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 6529 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 39912
radziu poszukaj cos w pl
pamietaj ze musisz gdzies spac i jesc no chyba ze bedziesz u jakies rodzinki :P
1

Początkujący Kucharz :)

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

DUBLIN/Kupie Amstaffa/Pitbulla/Doga Argentynskiego,albo Bullterriera

Następny temat

[Anglia - Ipswich] - kluby, seminaria: muay thai, mma

Alldeynn
Polecane artykuły