Warzywa w diecie dostarczają nie tylko znacznej ilości witamin i składników mineralnych. Są to również:
- błonnik,
- enzymy,
- antyoksydanty,
- kwasy organiczne,
- pektyny.
Zaleca się, aby w każdym posiłku obecne było minimum 200 g różnego rodzaju warzyw. Bez wątpienia nie zaleca się ograniczania do kilku. Przykładem tego mogą być brokuły, które w nadmiarze działają niekorzystnie na nasz organizm: https://potreningu.pl/articles/3629/brokuly--dlaczego-nie-powinno-sie-ich-jesc-codziennie.
Nie ma powodów ku temu, aby ograniczać w swojej diecie warzywa. Mogą one być obecne w zasadzie w każdym posiłku. Śniadaniu, kolacji, posiłku przed czy po treningu. Zdecydowanie większość osób spożywa ich zbyt mało. Z tego też względu nie trzeba się z nimi ograniczać. Oczywiście wszystko z umiarem i rozsądkiem, o czym możemy poczytać tutaj: https://potreningu.pl/articles/4152/czy-warzywa-faktycznie-mozemy-jesc-do-oporu.

Moderator działu Odżywianie
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
____
Marchew (100g) - 1.0g białka, 0,2 tłuszczu, 8,7 węglowodanów ; 27kcal Od Marchewki na redukcji tyje sie jak cholera :) ja zawsze unikam

____
do autora : najlepsze warzywo to zielone warzywo :)
Pozdr.
Prawdziwa Siła Drzemie W Sercu, Nie W Słowach...
Pytasz bo chodzisz głodny na redukcji?
Oko za oko, ząb za ząb,...
A czemu dupa jest za pieniądze
kkoksiarz: "gdybym wrzucił jakieś czyste białko to efekty były by bardZiej zauważalne"
mam 173cm waze 62kg
przed redykcja czyli od niedzieli schudlem 1kg nie chodzi mi o spadek wagi bo zeby miecho nie polecialo tylko aeby spalic ten cholerny brzuch jeszcze tylko troszczeczke i bedzie plaski ok. 1cm
kkoksiarz: "gdybym wrzucił jakieś czyste białko to efekty były by bardZiej zauważalne"
Bardzo duża część z tego co spada to woda. wystarczy, że tylko wrócisz do normalnego jedzenia i waga natychmiast strzeli w górę.
Lepiej ustaw dietę 2000 i trzymaj ją dwa razy dłużej, efekt bedzie lepszy i trwalszy.
Na 2000 - 2300 nigdy nie chodziłem głodny, wszystko zależy od tego jak skomponujesz posiłki.
Kiedyś dla eksperymentu trzymałem 1000 kcal przez tydzień. Po siedmiu dniach prawie zemdlałem w pracy ;-P
Zmieniony przez - emceha w dniu 2007-12-13 20:33:35
Zmieniony przez - emceha w dniu 2007-12-13 20:37:44
190g wegli
130g bialka
25g tluszczu
bede ta diete trzymal do 24grudnai czyli do wigili a potem tydzien normalnego jedzenia:D