Szacuny
11182
Napisanych postów
51933
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
witajcie,
mam problem, moje uwarunkowania genetyczne (?) doprowadzaja mnie do rozpaczy. mam waskie ramiona, chce je poszerzyc ale nie wiem na ile jest to mozliwe, tzn. na ile dzieki trenongowi bez zadnych niedozwolonych srodkow moge poszerzyc moje ramiona (fajnie byloby tez klatke piersiowa bo 90cm przy 180wzrostu to troche malo...). no wiec na ile treningiem da sie poszerzyc ramiona?
Szacuny
291
Napisanych postów
17217
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
86319
Tak naprawde nikt nie wie jak On podnosi ten ciezar, jaka technika, na wolnym ciezarze czy na maszynie, sownicy ...
A co do porad treningowych to przy wyciskaniu z klatki dotykamy jej w okolicy obojczykow i unosimy do gory bez blokowania w lokciach, a przy wyciskaniu zza karku opuszczamy ponizej poziomu uszu - to jest optymalnie bo miesnie sa pobudzone i nie przeciazymy zbyt mocno barkow przy tym w sumie nienaturalnym ruchu.
Szacuny
291
Napisanych postów
17217
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
86319
To zalezy co rozumiesz przez pojecie "poszerzyc", bo jezeli chodzi o strukture kostna to niestety niewiele mozemy w tej materii zdzialac. Cwiczenia fizyczne nieznacznie rozciagna obojczyki, proces wzrostu szkieletu (jezeli nie zostal jeszcze zakonczony) tez troche jeszcze zrobi.
Natomiast jezeli chodzi o miesnie to regularny trening, ktory bedzie obejmowal wszystkie partie miesni z naciskiem na miesnie grzbietu i ramion, moze wiele poprawic.
Pozdrawiam,
Mawashi
**Moderator Działu Trening**
"Lepiej być kanciastym czymś, niż okrągłym niczym"
Szacuny
117
Napisanych postów
21032
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
208598
ciezko odpowiedziec w jednoznaczny sposob... napewno rozbudowujac ta czesc stanie sie ona szersza, grubsza, masywniejsza, jednak dokad bedziesz mogl ja rozbudowywac jest uwarunkowane genetycznie i nie przekonasz sie dopoki nie sprobujesz...
Szacuny
11182
Napisanych postów
51933
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
nie chodzi mi o to zeby miec w lapie, cwicze niedlugo, i wiem ze efekty przyjda najwczesniej po pol roku, no jesli dobrze pojdzie to po paru miesiacach. chodzi mi generalnie o to ze jesli normalny facet ma ksztalt T to moj jest bardziej zblizony do l, poniewaz ramiona sa rozstawione na szerokosc bioder (mniej wiecej) a jak sadze powinny byc szersze i to wlasnie o uzyskanie ksztaltu T mi chodzi. a co do "lapy" nie mam kompleksow, bo zaczynajac miesiac temu mialem w lapie 35. wiec tak zle nie jest. :) myslicie ze da sie uzyskac ten upragniony przeze mnie ksztalt?
Szacuny
11182
Napisanych postów
51933
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
z nogami nie ma problemu, od dawna biegam i sa bardzo dobrze umiesnione i wyrzezbione, wiec chodzi mi o rozbudowe gory, i tu nadal aktualne pytanbie, czy jest mozliwe to o co pytam?
Szacuny
291
Napisanych postów
17217
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
86319
Z profilu widze ze jestes calkiem poczatkujacy, wiec mysle ze powinienes zaczac wszystko od poczatku, z sensem i z glowa.
Poczytaj post Michaila dotyczacy Treningu cyklicznego - jak dla Ciebie grupa nr 1.
Pozdrawiam,
Mawashi
**Moderator Działu Trening**
"Lepiej być kanciastym czymś, niż okrągłym niczym"
Szacuny
40
Napisanych postów
1621
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
17763
W takim razie gratulacje z powodu nog. Ale pamietaj zeby ich jednak nie zaniedbac.
Mawashi dobrze Ci radzi. Sprobuj treningu cyklicznego. To najlepszy sposob na trening. I co najwazniejsze- w ten sposob mozna cwiczyc latami. Tam masz czas na regeneracje.
Generalnie chodzi o to aby ciagle zwiekszac swoje mozliwosci. Podczas regeneracji wprawdzie tracisz nieco z tego co zyskales ciezka praca, ale kolejny cykl zaczynasz juz z wyzszego poziomu...I to jest wspaniale- ciagla droga do doskonalosci.
Pozdrawiam
Szacuny
0
Napisanych postów
88
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
3273
mnie tylko zastanawia jedno
jak ty wyciskasz te 65 na barki skoro na klate bierzesz tylko 38 ? jesli tak jest to naprawde gratuluje :)
i przepraszam jesli sie czepiam.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51933
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
nie masz za co przepraszac, mnie tez to zastanawia...
widocznie taki juz urok mojej klaty. co do treningu to mam wlasny plan, cwicze 4 razyw tygodniu, kazda grupa miesniowa raz w tygodniu wg planu ulozonego przez dobrego trenera (profesjonaliste), wiec mam nadzieje ze bedzie ok. co do treningu cyklicznego... no to co ja robie to jest jak najbardziej cykliczne.
btw. ciagle nikt niue odpowiedzial na moje pytanie...