Witam czy rutinoscorbin jest dobra witamina C czy może kupić co innego? W skladzie rutinoscorbinu widzę jakieś alkohol poliwinylowy wtf ??
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Działanie witamin najlepiej sprawdzić na sobie. Ktoś wyżej przytoczył badania, przeglądając internet znalazłem wiele opracowań nt. np. leczenia witaminą C poważnych chorób http://pepsieliot.wordpress.com/2013/10/23/wielkie-dawki-witaminy-c-wszystko-wylecza/ jak również i takich, które wyciągały wniosek, że jest to szkodliwe.
Wszystko jednak sprowadza się do tego, że pozyskiwać witaminy trzeba przede wszystkim z pożywienia, a suplementami je jedynie uzupełniać.
Wszystko jednak sprowadza się do tego, że pozyskiwać witaminy trzeba przede wszystkim z pożywienia, a suplementami je jedynie uzupełniać.
...
Napisał(a)
jak chcesz kupować cukierki to lepiej weź jakieś michałki, poza tym po co Ci wit. C ??? Zjedz ziemniaki na obiad i zaspokoisz tym dzienne zapotrzebowanie na wit. C.
...
Napisał(a)
Tomyl czlowieku co ty do mnie piszesz jakie ziemniaki jaki obiad ? Poczytaj jakie wlasciwosci ma vit C i dopiero sie wypowiadaj. Ziemniaki i wit c haha nie mogę. Wypowie sie ktoś ogarnięty ?
...
Napisał(a)
200g ziemniaków, a więc mniej więcej ich obiadowa porcja, pokrywa nasze dobowe zapotrzebowanie na witaminę C. Warto wiedzieć, że w 100g starych ziemniaków jest tej witaminy 13mg, natomiast w ziemniakach młodych już 45mg.
...
Napisał(a)
No wypowiedział się. Ziemniaki to główne źródło wit. C w diecie przeciętnego człowieka. Największe jej dawki sa w owocach róży i natce pietruszki. Rutnoscorbin zawiera wit. C i rutozyd. Jak chcesz samą wit. C to kup monopreparat.
...
Napisał(a)
Chodzi o to ze ziemniaków nie jem za czesto. Dobra kupie jakaś Vit c z vitala czy olimp
...
Napisał(a)
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Obawiam się, że po gotowaniu witaminy C w ziemniakach zbyt wiele nie ma. Po drugie człowiek ćwiczący musi liczyć się z koniecznością zwiększonego zapotrzebowania na witaminę C, znacznie wyższą od rekomendowanej.
Osobiście dietkę mam dopiętą, ale w okresie zachorowalności i ciężkich treningów wcinam 1 g witaminy C Olimpu lub innych firm choćby tej, którą zaprezentował Anubis.
Osobiście dietkę mam dopiętą, ale w okresie zachorowalności i ciężkich treningów wcinam 1 g witaminy C Olimpu lub innych firm choćby tej, którą zaprezentował Anubis.
...
Napisał(a)
W okresie zimowym u mnie gosci vit c, czosnek, tran.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!