Szacuny
1
Napisanych postów
7
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
57
powiedział że największym problemem jest krwiak i kazał smarować maściami, a to co "chlupie" ma się samo wchłonąć. W razie gdyby do tygodnia czasu została mi jakaś bulka to wtedy kazał się zgłosić. I mam "traktować" nogę normalnie i to rozchodzić. Tu już mam większy problem bo boli :/
Szacuny
0
Napisanych postów
2
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
10
oj współczuje tym co mieli lub mają wodę w kolanie i radze uważać na przyszłości... ja sama mam problemy z kolanami oby dwoma bo mam( o ile się nie mylę) to luźne więzadła i miała zwichniętą rzepkę i kilkanaście razy wodę w kolanach, wystarczy ze rzepka mi w kolanie przeskoczy to już mam wodę w kolanie...:/
radze jeśli komuś sie zrobi woda w kolanie to najlepiej jak naszybciej obłożyć lodem albo czymś bardzo zimnym i trzymać długo, wtedy nie zrobi jej sie tak dużo albo w ogóle..
a na noc można zrobić sobie okład z białka po dwóch 3 razach znika woda z kolana..
Szacuny
2
Napisanych postów
2
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
13
Witam. Mam pytanie, trochę nie na temat...ale też związane z miejscem pod kolanem. Otóż ja mam guza na pości piszczelowej i chciałbym się dowiedzieć od kogoś doświadczonego czegoś więcej (czy bul nawraca; czy, i po jakim czasie wrócę do pierwotnego stanu [czyli szaleństwo na rowerze większość dnia]itd.). Z Góry dziękuje.
Szacuny
1
Napisanych postów
7
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
28
MAM BARDZO WAŻNE PYTANIE. proszę o okreslenie tego, bo dostalem taka diagnoze od radiologa ktory ogladal mi kolano i robił USG :
Dodam ze tej kontuzji nabawilem sie podczas upadku na tartanie podczas gry w pilke nożna, mam 20 lat
do RZECZY:
"W badaniu USG stawu kolanowego lewego widoczne mierne poszerzenie zachyłka nadrzepkowego do wym. 9mm, oraz zachyłka przedprzepkowego do średnicy 4mm - z obecnością wolnego płynu. Stan po przebytym urazie - widoczna jest nieregularna powierzchnia bieguna proksymalnego rzepki lewej - możliwa awulsja. Podstawa łąkotki przyśrodkowej o nieregularnych obrysach - stan po zgnieceniu??, Blizny i niewielkie rozwarstwienie ACL. Chrząstka szklista w dostępnym zakresie gładka. Dół podkolanowy lewy wolny."
Szacuny
119
Napisanych postów
28242
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
125433
Uszkodzenie łękotki, coś z więzadłem,możliwe inne uszkodzenia. Decyzję podejmie ortopeda. W grę wchodzić zapewne będzie artroskopia,w zależności od stanu kolana.