W przypadku tego typu urazu warto skonsultować go z lekarzem, który w wyniku oceny fizykalnej i ewentualnie przeprowadzeniu badań: USG, RTG oceni, czy miejsce miało tylko stłuczenie, czy może uraz jest bardziej poważny. Z reguły wystarcza odciążenie kolana, stosowanie zimnych okładów, po kilka razy dziennie, np. lodem, oraz smarowanie żelem przeciwbólowym i przeciwzapalnym. Niekiedy przepisywane są silniejsze leki.
W niektórych przypadkach dość może do uszkodzenia torebki maziowej, która wypełniona jest płynem. Jej uszkodzenie powoduje wylew płynu maziowego i opuchliznę kolana. Z reguły schodzi ona wraz z upływem leczenia i odpoczynku. Jednak przytrafiają się przypadki, gdy nie chce zejść. Konieczna wtedy jest interwencja lekarza, który za pomocą strzykawki ściągnie płyn z kolana. Niestety zabiegu takiego nie zaleca się powtarzać zbyt często.

Moderator działu Odżywianie
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
a dokladniej plyn znajdujacy sie w toredce stawu kolanowego
kiedy torebka ulega rozerwaniu plyn sie rozlewa i to tkz woda.
jak nie jest jej duzo to nie masz sie co martwic, wchlonie sie.
-_-
sorki, jakby co, ale musiałam zapodać

Jeśli myślisz że pływanie odchudza, spójrz na wieloryba.
(L) Każdego dnia Dziękuje Bogu , że jestem Legionistą (L)
www.pajacyk.pl => daj coś od siebie głodnym dzieciom
"Każda porażka jest szansą żeby spróbować jeszcze raz, tylko mądrzej"

To tak tylko dla przykładu &

:::>>>>"To fight like a champion, you need to train like a champion"<<<<:::

Słyszałem tez, że jak juz sie raz ma wode w kolanie to potem co jakiś czas co chwila ona sie tam znowu dostaje i znowu trzeba ją sciągać tak?
A tak wogule to mam skręcone lewo kolano i przez to mam tą wodę:-/ mam tak, że ide a tu mi kolano ucieka

Ciekawe na ile mi gips wsadzą...
p.s. To prawda z tą wodą, że co jakiś czas trzeba potem ją wyciągać?
(L) Każdego dnia Dziękuje Bogu , że jestem Legionistą (L)
www.pajacyk.pl => daj coś od siebie głodnym dzieciom

:::>>>>"To fight like a champion, you need to train like a champion"<<<<:::