witam jak miałem trening kickboxingu to za wysoko podniosłem nogę i zachaczyłem o głowę kolegi i jakoś tak wybiłem sobie palec ten mały u stopy znaczy tak mi sie wydaje,że wybiłem bo spuchł mi strasznie i był siny/czerwony i bolał strasznie,ale mogłem dalej ćwiczyć i praktycznie nieprzeszkadzało mi to bardzo i tak z 5 dni i dziwne bo minęło już z 3/4 miechy a palec jest dalej spuchnięty tylko tak troszkę i boli jak go przyciskam dłonią i sprawdzam albo jak obcieram stopami o co chodzi w tym czy to znaczy,że tkanka do końca się niezregenerowała i potrzebne są jakieś specjalne leki/suplementy?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Tak, potrzebna jest wizyta u lekarza.
1
,,Ludzie chwytają za miecz, by ukoić rany na duszy, których doznali w przeszłości. I by umrzeć z uśmiechem na ustach".
...
Napisał(a)
gdy kolega miał złamany palec u nogi to nie został założony gips,chyba zależy od lekarza
...
Napisał(a)
Mialem powybijane lub polamane 80% palców u nogi (JUDO <3) nie wklada sie tego do gipsu, kup w aptece tejpy i sklejaj palce zdrowy z chorym dla usztywnienia podczas treningu, a jak boli to takze jak gdzies chodzisz ;)
Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki
...
Napisał(a)
ponieważ nie jest to jakaś groźna kontuzja / uraz. Ja po takim złamaniu poszedłem na drugi dzień na studniówkę, a już po weekendzie jechałem na zgrupowanie kadry. Przede wszystkim tejpować do palca obok.
Trener PoTreningu.pl
AdrianIwanowski.eu
...
Napisał(a)
ok odświeżam temat,a pytanie takie ile te tejpy będę musiał nosić i czy to przeszkadza i czy lepiej jak najszybciej? czy może się to co mam pogłębić tak z ciekawości czy poprostu nieprzejść i by było tak samo cały czas.....
...
Napisał(a)
to już pytanie do lekarza / fizjoterapeuty, ja miałem ok. 2-3 tygodni, w niczym nie przeszkadza
Trener PoTreningu.pl
AdrianIwanowski.eu
...
Napisał(a)
mam podobnie ostatnio tylko że zbiłem ten największy palecu nogi,tejpuję jeden do drugiego na każdy trening już z 2 tygodnie i jest okey na razie
...
Napisał(a)
na treningu pekl mi paliczek najmniejszego palca, tasma pomogla, palec jakies 2 tyg byl siny po 4 opuclizna zeszla
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!