Czy taki sprzęt ma sens? Najbardziej boli mnie to, że nie ma blokady do nóg - da się na tym ćwiczyć w ogóle? Głównie chodzi mi o ściąganie górnego drążka do klatki, i ściąganie poziomego do klatki.
Ważę 70 kg więc jakoś dużo nie będę zakładał, jeśli chodzi o stabilność pewnie wystarczy.
A jeśli to jest bez sensu to może znacie jakieś alternatywy? Ta ławka ma taką wadę, że wchodzi do niej profil 35 mm, a wszystko, co znalazłem sensownego ma 40mm...
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
17763
Napisanych postów
132954
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1464565
masz łąwkę marbo to z marbo musisz sobie dopasować by to grało. Wg mnie po co to kupować. Chcesz rozbudować domową siłwonie, mozesz w ścianach wiercić, jak tak to do ściany jakiśwyciąg. A jak nie to olałbym, na plecy, sztangą, hantlami spokojnie trening zrobisz
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Szacuny
12443
Napisanych postów
161889
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1240247
witaj. ogolnie taki wyciag w mojej opinii zbyt mocno treningu nam nie urozmaici jezlei chodzi o podstawy treningowe, a jedynie doda kilka mozliwosci na to, aby trening byl urozmaicony i skupi sie batrdziej na szczegolach. osobiscie bym nie kupowal takiego dodatku, a skupil sie na innych aspektach silowni.
jak masz lawke z regulacjami stojaki sztanga dluga sztanga lamana gryfiki ze 150 kg klamotow na to wszystko
to wtedy mozna pomyslec nad ewentualnym rozszerzeniem sprzetu treningowego o szczegoly
Szacuny
0
Napisanych postów
3
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
20
@TomQ-MAG - no właśnie mam to wszystko:) oprócz 150 kilo, bo póki co mi tyle nie potrzebne. Dlatego myślę, że teraz można ten wyciąg, bo szczególnie na plecy mam mało możliwości oprócz wiosłowania sztangą i hantelkami.
Szacuny
34744
Napisanych postów
25146
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
282588
Hej, miałem w planach ten wyciąg bardziej pod żonę bo fajne urozmaicenie :) poczytałem sporo i oceny rożne , ogólnie najwięcej słabych ocen dostał juz od osób mocno zaawansowanych ( wiadomo o co chodzi ) z drugiej strony można na tym zrobić wiele wiele ćwiczeń ( ściaganie do klatki - rożne uchwyty można kupić , przyciąganie siedzać , prostowania przedramion , uginania przedramion , facepul ,narciarz itp , ogólnie sporo ) Gdybym miał miejsce w pomieszczeniu to bralbym do ściany jednak z miejscem słabo i tylko taki wchodzi w gre więc może kupie żonie na gwiazdkę :)
Szacuny
12443
Napisanych postów
161889
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1240247
dokladnie, dopoki bedzie to "pedantyczne" wykonywnaie ruchow, dokladne, na zakresach powtorzeń duzych, to nie powinno byc problemu. jednak jak ebdziesz chcial uzywac wyciag do czegos wiecej niz rozgrzewka, spomowanie miesni, to niestety trzeba bedzie zablokowac nogi bo inaczej nie ma szans na to, aby skupic sie na ruchu odpowiendio i odpowiendio mocno zaangazowac grzbiet, ktory niestety lubi, jak czasem sie zastosuje nieco wieksze obciazenie i ruch nieco "szarpany" wiec niekoniecznei sprawdzi sie bez blokady
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
2343
Napisanych postów
30729
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
271508
sęk w tym ze jeśli ten wyciąg ma opcję dużego oporu, to nie da rady zrobić tego ćwiczenia(tzn ściągania wyciągu do klaty/grzbietu) na dużym obciążeniu bez podpórki. A do pozostałych ćwiczen podpórka i tak nie była by potrzebna
"Będąc na diecie najważniejsze jest, by wieczorem zasnąć, zanim się zechce żreć"