Szacuny
1
Napisanych postów
43
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
2891
Witam,mam problem z wątrobą a w zasadzie z samą bilirubiną zaczelo sie tak że bralem roacuttane na trądzik 7 miesięcy i wszystko bylo ok poziom bilirubiny lekko podwyzszony jakies 26 maks bylo podczas kuracji,miesiąc po roa dermatolog przepisal mi jeszcze unidox ktory bralem jakies 3 tygodnie i nagle podczas kontrolnych padać okazalo sie ze mam 58 poziom bilirubin to bylo na początku czerwca i ten poziom raz byl wyzszy raz nizszy nie zszedl ponizej 30 od czerwca bralem i biore obecnie essentiale fote i bralem proursan i heparegen ktory mi zaszkodzil ...i mam pytanie czy wysiłek fizyczny moze miec jakies znaczenie do wysokiego poziomu bilirubiny bo staram sie biegac czasem cisne 4 razy w tygodniu a czasem raz czasem wogole odpuszczam i ostatnio trenuje intensywniej i ostatnio czuje bol brzucha czy ma to jakis wplyw i przedewszystkim kto mial podobny problem i sobie poradzil z tym co bral czy jakos sie specjalnie odżywiał?
Zespołu Gilberta chyba nie mam bo nigdy nie mialem problemów z wysoką bilirubiną a w tym roku bede mial 20 lat
Dzięki z góry za odpowiedż
Szacuny
1
Napisanych postów
43
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
2891
a czy lepiej w moim przypadku odpuścić sobie trenowanie przez jakis miesiąc i kiedy bilirubina sie ustabilizuje to zaczasc z powrotem trenowac czy kiedy bede regularnie trenował to mi sie sama ustabiluzuje bo organizm sie przyzwyczaji ,i jeszcze czy zna ktos jakiś dobry lek po którym bilirubina leci w dół?
Szacuny
2
Napisanych postów
34
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1188
Ja po zapaleniu wątroby musiałem się odżywiać lekko przez jakieś 2 miesiące, miałem podniesiony poziom bilirubiny i chyba wciąż mam bo jak się dobrze przyjrzeć to mam taki żółtawy odcień skóry :P Essentiale Forte brałem przez spory okres czasu.
Ktoś u Ciebie w rodzinie miał problemy z wątrobą ?
Szacuny
2
Napisanych postów
34
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1188
Czy essentiale jest na obniżenie poziomu bilirubiny to nie wiem, ja to brałem żeby zregenerować wątrobę :x
No ale te bóle brzucha są niepokojące, jeśli nie ustąpią to też bym radził wybrać się do lekarza...