Jakie odżywianie byście proponowali osobie, która po węglowodanach ma gwałtowne wyrzuty insuliny i szybko zbija cukry i brak koncentracji. Osoba aktywna fizycznie.
Widziałem u diabetologa zdziwienie w oczach. po godzinie insulina wystrzeliwała na 150 a cukier po 2 godzinach spadł do poziomu 32 insulina też opadła czyli nie ma insulinooporności
Diabetolog w krótkiej rozmowie zaproponował 6-8 posiłków głównie węglowodany złożone.
Ja natomiast skłaniałbym się do 3-4 posilków z dużą ilością tłuszczu i białka aby węglowodany bardzo powoli się uwalniały.
Czy może przy tak dużej wrażliwości na insuline akurat dieta z niską przewagą tłuszczu i dużo węglowodanów złożonych typu ryż brązowy, ryż czarny, makaron durum będzie lepsza niż duże ilości tłuszczu i białka?
Widziałem u diabetologa zdziwienie w oczach. po godzinie insulina wystrzeliwała na 150 a cukier po 2 godzinach spadł do poziomu 32 insulina też opadła czyli nie ma insulinooporności
Diabetolog w krótkiej rozmowie zaproponował 6-8 posiłków głównie węglowodany złożone.
Ja natomiast skłaniałbym się do 3-4 posilków z dużą ilością tłuszczu i białka aby węglowodany bardzo powoli się uwalniały.
Czy może przy tak dużej wrażliwości na insuline akurat dieta z niską przewagą tłuszczu i dużo węglowodanów złożonych typu ryż brązowy, ryż czarny, makaron durum będzie lepsza niż duże ilości tłuszczu i białka?