Witam, może ktoś z forum był w podobnej sytuacji albo wie, co mogę jeszcze zrobić, by odnaleźć źródlo problemu i bym mogła pozbyć się go jak najszybciej. Mianowicie przeszłam całą rekrutację do policji i na komisji lekarskiej, usłyszałam, że nie mogę dostać orzeczenia o zdolności do służby, bo w badaniu krwi wyszło za wysokie OB- 30 ( norma dla kobiet 15-20). Takie OB utrzymuje się u mnie już dłuższy czas, bo na własną rękę robiłam sobie te badania już wcześniej. Morfologia z rozmazem wyszła idealnie, podobnie mocz, próby na alergię, na wirusowe zapalenia wątroby i tym podobne, wszystko ok. Byłam przebadana u okulisty- wszystko super, u kardiologa ( zrobiony rentgen klatki piersiowej i ekg) też super, podobnie u stomatologa ( zrobione rtg panoramiczne szczęki), też super, białko crp- w normie. Neurolog, ortopeda- zaliczone i też wszystko ok. Laryngolog zaliczony ( zrobiony audiogram, przebadane węzły, uszy, gardło) też ok. Nie wiem co jeszcze można wykluczyć??? Od czego może być utrzymujące się na wysokim poziomie OB? Ewentualnie co zrobić, żeby to obniżyć ( bo domyślam się, że przyjmowanie tabletek przeciwzapalnych i tak nic nie da). Mam jeszcze zlecone rtg zatok i usg jamy brzusznej plus zrobienie prób wątrobowych ( ale to miałam robione całkiem niedawno i było też ok). Ewentualnie cholesterol całkowity 197 ( norma do 200)- ale to chyba nie ma wpływu na OB. Ktoś mądry ma jakiś pomysł? Jest to dla mnie bardzo ważne i im szybciej zlokalizuje źródło, tym szybciej się tym zajmę. Biorę tabletki antykoncepcyjne, ale one chyba nie podwyższają aż o tyle??
Jeśli napisałam coś nieczytelnie, to mogę wyjaśnić jeszcze raz hehe.
Czynnie trenuję MMA- aktualnie 4 treningi po 3 h w tygodniu, do tego dwa razy w tyg biegi, ale to chyba nie ma wpływu na OB ( ewentualny stan zapalny wyszedłby w tym białku Crp?).
Będę wdzięczna za każde wskazówki, bo sprawa jest pilna:)
Jeśli napisałam coś nieczytelnie, to mogę wyjaśnić jeszcze raz hehe.
Czynnie trenuję MMA- aktualnie 4 treningi po 3 h w tygodniu, do tego dwa razy w tyg biegi, ale to chyba nie ma wpływu na OB ( ewentualny stan zapalny wyszedłby w tym białku Crp?).
Będę wdzięczna za każde wskazówki, bo sprawa jest pilna:)
1
:):)