Znalezione pod frazą:
Sortuj wg:
[...] sorbinian potasu), ogórek, rzodkiew Oshinko (rzodkiew, sól, woda, regulator kwasowości: kwas octowy, przeciwutleniacz: kwas cytrynowy, substancje słodzące: aspartam, acesulfam K - zawiera źródło fenyloalaniny, sacharyna, barwnik: ryboflawina), tykwa marynowana Kampyo (paski tykwy, cukier, sos sojowy, sól, woda, Mirin, barwnik: karmel, [...]
Cześć Jak w temacie. Co sądzicie o Acesulfam,ie - k w odżywkach. Warto takie zamawiać? Ze względu na acesulfam k. Czytałem trochę o tym słodziku ale nie ma jasnej odpowiedzi jak podchodzić do tego związku chemicznego. Nie wiem czy regularne spożywanie go może odbić się na zdrowiu? Pytam bo w końcu znalazłem BCAA które mi odpowiada smakowo ale [...]
Jak w temacie. Czy znacie jakieś białkowe suple (80% białka i więcej) żeby tego rakotwórczego dziadostwa nie dodawali? Jasne, opłacone badania twierdzą, że Aspartam czy Acesulfam-K są zdrowe jak deszczówka ale DDT też miało być bezpieczne i pierdyliardy innych substancji na których ktoś chciał zarabiać a były syntetyzowane. Pisze to, bo właśnie [...]
[...] szkodliwe! To substancje chemiczne, 200-400 razy słodsze od cukru, mogą więc być stosowane w bardzo małych ilościach, nie podnosząc kaloryczności pożywienia. Należą do nich acesulfam K (E 950), neohesperydyna DC (E 959), taumatyna (E 957), a także sacharyna (E 954), która została wycofana jako rakotwórcza, podobnie jak cyklamat (E 952). Obecnie [...]
[...] Skład: koncentrat białka serwatki, koncentrat białka mleka, izolat białka mleka, izolat białka serwatki, kazeinian wapnia, hydrolizat białka serwatki, substancja słodząca acesulfam K, aromat naturalny - maltodekstryna E414, kwas jabłkowy dla smaków : wiśnia, truskawka, jagoda, malina, brzoskwinia, truskawka-banan, wanilia-pomarańcz, czerwień [...]
[...] kakao3, aromaty, stabilizator (E451i), substancja zagęszczająca (karboksymetyloceluloza), regulator kwasowości (kwas cytrynowy)5,8,11,12, substancje słodzące (sukraloza, acesulfam K), substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu), koncentrat soku czerwonego buraka w proszku9, barwniki . E104 – może mieć szkodliwy wpływ na aktywność i [...]
[...] Chocolate), aromaty, stabilizator E451i, substancja zagęszczająca (karboksymetyloceluloza), regulator kwasowości (kwas cytrynowy)5,10,11, substancje słodzące (sukraloza, acesulfam K), substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu), koncentrat soku czerwonego buraka w proszku, barwniki Dotyczy tylko smaku: 1-waniliowego, 2-biała czekolada, [...]
[...] koncentrat białka serwatki, koncentrat białka mleka, izolat białka serwatki, hydrolizat białka serwatki, izolat białka mleka, kazeinian wapnia, substancja słodząca acesulfam K, E414, kwas jabłkowy dla smaków: wiśnia, truskawka, jagoda, borówka amerykańska, malina, brzoskwinia, truskawka-banan, wanilia-brzoskwinia, wanilia-wiśnia, biała [...]
[...] sportowców dyscyplin wytrzymałościowych. Skład: kompleks węglowodanów (70% hydrolizowana skrobia kukurydziana, 30% dekstroza), l-arginina, tauryna, substancja słodząca acesulfam K, E414, kwas jabłkowy dla smaków: wiśnia, truskawka, pomarańcz, cytryna, grapefruit, czarna porzeczka, czerwień koszenilowa E124 dla smaków (może mieć szkodliwy [...]
[...] L-walina, L-izoleucyna (zawierają soję); regulatory kwasowości: kwas cytrynowy i cytrynian sodu, barwnik: karmel amoniakalny (smak cola), aromat, substancje słodzące: acesulfam K i sukraloza, barwniki: żółcień chinolinowa (smak cytrynowy, pomarańczowy, gruszki), żółcień pomarańczowa (smak grejpfrutowy, pomarańczowy, kiwi), czerwień [...]
[...] regenerację oraz taurynę, która jest niezbędnym czynnikiem w procesach anabolicznych. Skład: l-leucyna, l-glutamina, l-walina, l-izoleucyna, tauryna, substancja słodząca acesulfam K, E414, kwas jabłkowy dla smaków: wiśnia, truskawka, pomarańcz, cytryna, grapefruit, czarna porzeczka, czerwień koszenilowa E124 dla smaków (może mieć szkodliwy [...]
[...] + marakuja – woda, regulator kwasowości kwas cytrynowy, stabilizator polidekstroza, chlorek sodu, glukonian magnezu, tauryna, aroma, L-karnityna, substancja słodząca acesulfam K, diwodorofosforan potasu, wyciąg z Citrus aurantium (10 % synefryny, maltodekstryna), wyciąg z zielonej herbaty (50% polifenoli, 8 % kofeiny), substancja słodząca [...]
[...] cytrynian potasu, regulatory kwasowości: kwas cytrynowy i cytrynian sodu, maltodekstryna, substancje konserwujące: sorbinian potasu i benzoesan sodu, substancje słodzące: acesulfam K i sukraloza, chlorowodorek pirydoksyny, aromat, barwnik: czerwień allura AC - może mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci. Zalecane [...]
[...] - może mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci, E133 (smak owoców leśnych), E150c (smak czekoladowy, orzechowy), E171 (smak waniliowy, kokosowy, bananowy), substancja słodząca (acesulfam K). OSTROVIT Składniki: maltodekstryna - kukurydza, waxy mize - kukurydza, dekstroza - kukurydza, koncentrat białek serwatki WPC, aromat.
[...] ich wpływu na zdrowie, wiadomo że wokół słodzików od dawna jest dyskusja i każdy ma swoje racje w tym temacie ale czy zmieniło się coś przez ostanie kilka lat? Czy np. taki acesulfam k jest szkodliwy podczas długotrwałego stosowania? Widzę że ludzie codziennie go przyjmują w suplach (bcaa, białka, przedtreningówki) no i wiadomo że co jakiś czas [...]
[...] cytrynowy (smak truskawkowy, jogurtowo-wiśniowy, owoców leśnych), barwniki: E124 (smak truskawkowy, jogurtowo-wiśniowy, owoców leśnych) - może mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci, E133 (smak owoców leśnych), E150c (smak czekoladowy, orzechowy), E171 (smak waniliowy, kokosowy, bananowy), substancja słodząca (acesulfam K).
[...] dokładnie znajduje się w Coli Zero? Wartość energetyczna: 0,2 kcal/ 100 ml Skład: • woda • dwutlenek węgla • barwnik karmel E 150d • kwas fosforowy • cyklaminian sodu • acesulfam K • aspartam • aromaty • kofeina * • cytrynian trisodowy (E 331) • źródło fenyloalaniny Do szkodliwych substancji zalicza się, te wymienione poniżej. Barwnik [...]
Witam, ktorry z tych oto słodzików jest waszym zdaniem najzdrowszy ( najmniej szkodliwy ) :> Aspartam, Acesulfam K, sukraloza czy glikozydy seviowe.
[...] szkodliwe! To substancje chemiczne, 200-400 razy słodsze od cukru, mogą więc być stosowane w bardzo małych ilościach, nie podnosząc kaloryczności pożywienia. Należą do nich acesulfam K (E 950), neohesperydyna DC (E 959), taumatyna (E 957), a także sacharyna (E 954), która została wycofana jako rakotwórcza, podobnie jak cyklamat (E 952). Obecnie [...]
To wszystko co jest bez cukru (zero) tak naprawdę ma substancję słodzącą, która nazywa się Acesulfam k, jest to słodzik wynaleziony kiedyś w niemczech i miał zastąpić cukier ale okazał się bardziej szkodliwy ale trzeba tu odnieść się do tego co napisał winterR "nie substancja a dawka czyni truciznę" i taka ciekawostka acesulfan k jest 150 razy [...]
Nasz sklep
Mega promocja
Losowe tematy
Poszukiwane