[...] czerwonych mięs (0.4%). Oprócz tych bezpośrednich szkód, nadmierne spożycie węglowodanów o niskiej jakości może wyprzeć z diety (nie pozostawić miejsca w diecie) na zdrowsze pokarmy, takie jak orzechy, nieprzetworzone ziarna, owoce i warzywa. W literaturze są opisy przypadków kwasicy ketonowej po zastosowaniu diety Dukana. Zwykle nie [...]
[...] zadbaj o to, żeby posiłki były zbilansowane - zawierały źródło białka, węglowodanów i tłuszczu. Staraj się też stawiać bardziej na tłuszcze roślinne, które są dla nas zdrowsze. Poniżej mała ściąga: Źródło białka: Mięso (piersi i inne części kurczaka, wieprzowina, wołowina - staraj się wybierać chudsze kawałki np. częściej schab niż [...]
Piękna pogoda skłania nas do odpalenia grilla w przydomowym ogródku. Czy można cieszyć się pyszną grillowaną kiełbaską, karkówką czy kaszanką bez narażania się na wyższe ryzyko zachorowania na raka? Niestety wiele badań donosi, że grillowanie z użyciem węgla drzewnego się z tym wiąże. Nie znaczy to, że już nigdy nie będziesz się cieszyć ulubioną [...]
[...] wrzucic 2x fbw i 1x crossfit. Chyba ważne info: 2 lata temu ważyłem 125 kg, do ~95 schudłem samą aktywnością bez konkretnej diety, od 95-90 schudłem zmieniając nawyki na zdrowsze (produkty mało przetworzone, bez słodyczy itp), od 90 idzie bardzo opornie, a diety pilnuję co do grama. Raz w tygodniu pizza/kotlet u mamy. Pytania: 1. Czy dodanie [...]
[...] 12 a 16 zł w większości supermarketów bez promocji. Z tego powodu dużo lepszym wyborem niż kurczak jest chociażby wybór indyka. Mięso indyka nie tylko zdaniem wielu osób jest smaczniejsze ale jest również zdrowsze i dużym plusem jest to że trzeba z niego mniej wykrawać niż z mięsa kurczaka. /SFD/2018/1/1/27eba6a1e29d4c41a804540deebc5a9e.jpg
[...] jak rodzaj miesa jest chore na poziomie amatorskim. Co to zaroznica czy bedzie to wieprzowina w postaci schabu czy kurczak? Naprawde uwazasz, ze ktores z tych mies jest zdrowsze od drugiego? A nawet jesli, to ze ma jakikolwiek wplyw na nasze zdrowie i postepy w silowni? Pewnie od tej calej spiny masz takie przyrosty kortyzolu, ze i tak caly [...]
[...] :) Co do tematu mięsa : Makrela - wędzona odpada. Gotowana, smażona, do codziennego jadłospisu, będzie OK? Co do kurczaka, indyka. Które z tych mięs wybrać? Które będzie zdrowsze? I czy rzeczywiście wymogi unijne zapewniają nam lepszą jakość mięsa, pozbawioną chemii? Faftaq - Jakie mięsa polecasz najbardziej? Makrela, łosoś, indyk, wołowina, [...]
[...] jest dla mnie cyrkiem i nie zamierzam stawać na głowie by uzyskać lepsze efekty. Poza tym to nie jest system zero jedynkowy, zmniejszając ilość pieczywa i wymieniając je na zdrowsze, też osiąga się efekty tyle że wolniej. Mnie się nie spieszy. PS: Nigdzie nie napisałem, że Ty Wuchta pisałeś, że mam ciągle jadać mięso i warzywa. Zapewne odnosiłem [...]
[...] mało - dlatego pytam, jak więcej upchać do diety. Tych "kanapek", to u mnie zazwyczaj 4 kromki dziennie - za dużo? Wiem, że muszę zmienić nawyki, zacząłem od przejścia na zdrowsze składniki, ograniczenie cukrów prostych, ustalenia ilość wchłanianych kalorii. Teraz próbuję to dopracowywać, poprawiać proporcje makro w diecie. Omega-3 wrzucam w [...]