[...] sie nawpie**** jak dzikus i jak policzylem to bylo 9000 kcal spokojnie. ja nie jem cukru bialego w ogole. jajka duzo miesa , makaron razowy, nasyconych duzo masla klarowanego smalcu .... ale jak mowie z tak wysokim cukrem non stop to nie ma sensu taki cykl bez insuliny. badam sie gluko godzine po jedzeniu i mam cukier około 200 przez caly dzien
[...] To zalezy od tego, czy nie bedziesz popelnial bledow (w b. wielu produktach jest skrobia i inne ukryte niedozwolone skladniki, np. karmel w pieczywie, skrobia w parowkach, cukier w majonezie, platki kukurydziane w musli itd - trzeba uwazac na to co sie kupuje) i jak duzo masz nadmiaru do zrzucenia. Pamietaj, ze Monti nie jest dieta [...]
[...] to produkt skrobiowy; jeśli po ugotowaniu schłodzisz je w lodówce, to część skrobi zamienia się w skrobię oporną i dzięki temu mają odrobinę mniej kalorii i mniej podnoszą cukier we krwi po jedzeniu, a za to skrobia oporna odżywia bakterie jelitowe... Wszystko jedno czy po ugotowaniu i schłodzeniu zjesz je na zimno czy odgrzejesz - skrobia [...]
Witam ponownie, Odświeżam wątek, ponieważ zbliża się termin powtórzenia badań. W związku z tym czy któreś z badań wykluczyć - nie przydadzą się ? Do powyższych chcę dorzucić FT3 zasugerowane przez lodzianina1 oraz myślę nad tym estradiolem. Ciśnienie mam w normie 120-130/80-85. Cukier również testowany: - na czczo - lekko poniżej 100, - [...]
[...] zbożowych, jasne jest, że nieodpowiednie dla kulturysty będą produkty, łączące przede wszystkim utwardzone tłuszcze roślinne z cukrami. Należą do nich wszystkie produkty cukiernicze (herbatniki, ciastka, mleczna czekolada, wafle, słodkie drożdżowe wypieki, bułki używane w „fastfoodach” i wiele innych). Tłuszcze pochodzenia [...]
[...] 4.5 - norma od 0.5 do 76 w zaleznosci ktora faza Testosteron: 1.9 -norma 0.5 - 2.6 Prolaktyna 219 - norma 59 - 619 oestradiol 216 - norma 72 - 1309 w zaleznosci od fazy cukier sprawdzilam teraz po jedzeniu jakies 15 min i wyszedl 86 mg/dl co do ladowania, to chyba kalorycznosc powinna zostac te 1700 wiec podbic powinnam wegle i bialko i [...]
[...] 5. nie pić podczas jedzenia najwyżej 2 godziny przed lub po jedzeniu. 6. nie jeśc przed snem bo organizm musi to strawić, wiec cieżko bedzie nam sie spało 7. mało cukru (cukier w polsce jest tak naprawde sztucznie oczyszczany i krystalizowany, najlepiej do śłodzenia używać fruktozy. 8. ograniczenie, odzucenie soli 9.dokladne przeżuwanie i [...]
Miesiąc temu prolka ok, teraz nie badałem bo laboratorium szukam. Cukier no jakoś 99 zawsze, 90 na czczo, chyba 120 +miałem po jedzeniu Ale też myślę że to mzoe coś z cukrem być związane. Jak jem mniej kcal, mniej wegli (głównie weekendy) to zdecydowanie lepiej się czuje Zmieniony przez - WeglaKilo w dniu 2020-03-31 13:23:24
[...] warunków prawidłowego funkcjonowania organizmu. Jeśli spożywamy zbyt duże ilości produktów kwasotwórczych, do których należą m.in. białka zwierzęce, węglowodany (np. cukier, mąka, jasny ryż, makaron), tłuszcz, kawa, czarna herbata, alkohol i nikotyna, w organizmie może powstać nadmiar kwaśnych pozostałości przemiany materii. Poziom kwasów [...]
Jak dla mnie to masz za mało jedzenia w jedzeniu, a za dużo gotowców. Efekt wymaga trochę poswieceń ;) na śniadanie prawie sam cukier. jak efektów brak zacznij kombinować. jak u mnie było w redu stop to przerzucilam się na śniadania bt i rotacje węglami okołotreningowo i poszło. zacznij jeść "prościej". potestuj te pudełkowe banały jak ryz z [...]
[...] do systemu powodów ciało wypuszczać insulinę w co musi być rozważane przypadkowa metoda , tj. Ilość wypuszczała zwykle jest więcej niż co jest potrzebowane do metabolise cukier . W konsekwencji, twój krwi cukier często chwilowo spada do punktu że faktycznie jest niższy niż to było _before_ ty miałeś cukier , które mogłoby powodować ciebie [...]
[...] Na przestrzeni ostatnich kilkudziesięciu lat, w krajach rozwiniętych zmienił się sposób odżywiania na wybitnie szkodliwy. Wprowadzamy coraz bardziej wyrafinowane pokarmy /cukier, biała mąka itd./, z których usunięto witaminy i oligo-elementy, nieodzowne katalizatory do podtrzymania dobrego zdrowia. Coraz częściej spożywa się konserwy i [...]
[...] jak jem monotonnie tego wegla w ch**, to sie pojawia i wszystko pod wieczor dopiero, nigdy rano, dlatego mam jakies wrazenie, ze to moze wlasnie kumulacja blonnika, bo na cukier/laktoze itd reagowałbym od buta... no jeszcze pokminie cos, ale to okrutnie uciazliwe jest. A co do bakterii... gdyby wszystko wrzucac co mozna na jelita, to sie [...]
[...] jak jem monotonnie tego wegla w ch**, to sie pojawia i wszystko pod wieczor dopiero, nigdy rano, dlatego mam jakies wrazenie, ze to moze wlasnie kumulacja blonnika, bo na cukier/laktoze itd reagowałbym od buta... no jeszcze pokminie cos, ale to okrutnie uciazliwe jest. A co do bakterii... gdyby wszystko wrzucac co mozna na jelita, to sie [...]
[...] jak jem monotonnie tego wegla w ch**, to sie pojawia i wszystko pod wieczor dopiero, nigdy rano, dlatego mam jakies wrazenie, ze to moze wlasnie kumulacja blonnika, bo na cukier/laktoze itd reagowałbym od buta... no jeszcze pokminie cos, ale to okrutnie uciazliwe jest. A co do bakterii... gdyby wszystko wrzucac co mozna na jelita, to sie [...]
[...] groch, kapustę, a także objętościowe (np. ziemniaki), a zwiększać ilość produktów o wysokiej wartości energetycznej lecz mało objętościowych, jak miód, dżem, marmolada, cukier i słodycze, które powinny wchodzić w skład śniadania i kolacji. Ograniczenie stosowania tłuszczów uzyskujemy poprzez podawanie potraw sporządzonych z chudych gatunków [...]
[...] polifenoli. Gdyby pili zieloną herbatę, jedli surowe warzywa - nie mieliby takiego dużego parcia na piwo, od którego się w końcu uzależniają... (...)owoc to taki naturalny cukierek nie rozumiem dlaczego ludzie na reduckji unikaja jak rzeczy najgorszej ze wszystkiego mozna zrezygnowac ale z owocow i tej chwili przyjemnosci/sklodkosci - nigdy do [...]