Frużelina - nowe smaki! W końcu nadeszły słoneczne dni a wraz z nimi sezon na owoce. Słodkie lub kwaskowate, jedne bardziej cierpkie, inne mocno soczyste, wszystkie pełne orzeźwiających smaków kojarzących się z wakacjami i radosną beztroską. ALLNUTRITION też poczuło te owocowe klimaty i wprowadza właśnie nowe smaki frużeliny. Frużelina [...]
[...] jest dzień klatki. W każdym razie smaki pozostały i każdy, nieważne jak ostro trzyma dietę, lubi sobie czasami do takich smaków wrócić. Wśród takich wyrobów jest jeszcze frużelina. To nic innego, jak owoce w formie żelu. Konsystencją przypomina kisiel, w którym zanurzone zostały całe kawałki owoców! Frużelina to świetny dodatek do [...]
Czego potrzebujemy: 90 g Dzikiego białka 20 g WPC w ulubionym smaku 25 g mąki gryczanej 50 g owoców w żelu olej kokosowy do spryskania patelni Jak wykonać: Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy mąkę i wpc i miksujemy razem. Na rozgrzanej patelni smażymy mini omlety. Podajemy z ulubionymi owocami w żelu. U mnie królują wiśnie. Wartości odżywcze: [...]
Zdrowa dieta często kojarzy się z rezygnacją z ulubionych potraw i smaków oraz ogromną ilością wyrzeczeń. Bardzo popularny mit głosi, że dla zdrowia, w tym również dla redukcji masy ciała, należy całkowicie zrezygnować z chleba, bułek czy kanapek. Jednak prawda jest taka, że eliminacja tych popularnych elementów naszej diety nie jest konieczna ani [...]
Życie nastolatki w obecnych czasach nie jest proste, otaczające ją w mediach i na portalach społecznościowych obrazy młodych, zgrabnych i wysportowanych kobiet oraz presja społeczna idealnej sylwetki sprawiają, że wiele dziewcząt zaczyna swoją przygodę z dietą oraz aktywnością fizyczną. Na zakończenie Bardzo ważnym elementem redukcji młodych [...]
Dla każdego z nas wydaje się to naturalne, że chcemy, aby produkty spożywcze, które kupujemy na długo pozostały świeże. Dbamy o to, aby nie popsuły się zbyt szybko, więc w większości przypadków wkładamy je do lodówki. Uwaga! Nie w każdym przypadku jest to dobry pomysł. Istnieje bardzo długa lista produktów spożywczych, które nigdy nie powinny [...]
Dieta redukcyjna nigdy nie jest prostym procesem. Gdyby tak było, nie byłoby ogromnego społecznego problemu z postępującą otyłością. Oczywiście nie u każdego problem z utrzymaniem wymogów diety redukcyjnej jest identyczny. Między każdym odchudzającym się różnić się mogą nie tylko główne przyczyny, występowania problemów z utrzymaniem diety [...]
Początek roku stanowi doskonałą okazję do wyznaczenia nowych celów i skoncentrowania się na zdrowiu oraz dobrej kondycji. Wiele z nich obejmuje zmiany wizualne, a jednym z najczęściej powtarzanych postanowień nie jest tylko utrata kilogramów, lecz zdrowe i estetyczne zwiększenie masy ciała. Wiele kobiet pragnie osiągnąć sylwetkę, która jest [...]
Dżem to zazwyczaj jeden z głównych gości na śniadaniu, choć osoby dbające o sylwetkę z aktywnym trybem życia raczej go unikają. Czy rzeczywiście ciężko znaleźć taki z dobrym składem? Na co zwrócić przede wszystkim uwagę przy zakupie dżemu? Czego dobry dżem powinien nie mieć w składzie? Symbio dżem brzoskwiniowy bez cukru Skład: zagęszczony sok [...]
Uwaga: zawarte w poniższym tekście informacje są zgodne z obowiązującą wiedzą naukową, jednak istnieje ryzyko, iż naukowcy czegoś dokładnie nie sprawdzili, że jeszcze nie wiemy wszystkiego o danej substancji lub iż mogą wystąpić nieokreślone interakcje żywności np. ze stosowanymi lekami. Dlatego zawsze należy skonsultować z lekarzem stosowanie [...]
Fast food i słodycze to nie najlepsze, co może znaleźć się na naszym talerzu i nikogo raczej już to nie dziwi. Czy zastanawiałeś się jednak kiedykolwiek, dlaczego tego typu jedzenie nazywane jest śmieciowym jedzeniem? Kanapka i frytki w znanej sieciówce, paczka chipsów, słodki baton – czyli szybko i wygodnie, ale czy zdrowo? Co tak naprawdę [...]
Wiele kobiet, pracujących zawodowo lub aktywnie dbających o dom, skarży się na brak możliwości gotowania dań tylko dla siebie. Obecne tempo życia sprawia, że nie mamy za wiele czasu na przygotowywanie zdrowych i urozmaiconych posiłków, szczególnie gdy mają być elementem diety redukcyjnej. Dzień drugi Śniadanie Jogurt naturalny (250 g) z granolą [...]
Owoce to niezwykle cenny element zdrowej diety. Bogate w witaminy, minerały, antyoksydanty i błonnik, odgrywają kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia i dobrej kondycji organizmu. Niektóre z nich wyróżniają się wyjątkowym składem i właściwościami prozdrowotnymi. BBC wskazało cherimoyę jako najzdrowszy owoc świata, ale inne owoce również oferują [...]
Owoce jagodowe nazywane są czasami "słodyczami natury". Piękna i zarazem właściwa nazwa. Ich naturalna słodycz jest zdrowym substytutem deseru! Owoce jagodowe występują w różnych odcieniach, od jasnoczerwonego do głębokiego i nasyconego fioletu. I chociaż wszystkie przynoszą korzyści zdrowotne, to każdy ma swoje własne, odrębne właściwości i inną [...]
Niektóre chwile, wspomnienia chcielibyśmy zamknąć w szklanym słoiku, aby nigdy nie zbladły i zawsze można było do nich szybko sięgnąć. Podobnie jest ze smakami, szczególnie tymi sezonowymi, które kojarzą się ze słonecznym latem lub pierwszymi dniami złotej jesieni. Znajdujemy je zazwyczaj w domowych przetworach, które później goszczą na naszych [...]
Czego potrzebujemy: spód: 60 g daktyli 20 g wiórków kokosowych 30 g płatków owsianych masa: 200 g kaszy jaglanej 600 ml mleka 3 łyżki erytrytolu - lub więcej jeśli lubicie bardzo słodkie 25 g masła orzechowego warstwa górna: 20 g Sugar Free Jelly wiśniowa 100 g Cherry in Jelly Jak wykonać: Spód - daktyle zalewamy wrzątkiem i zostawiamy na około 30 [...]
Czego potrzebujemy: 100 g jogurtu 2% tłuszczu 125 g twarogu półtłustego 70 g Blueberry in Jelly 12 g żelatyny + 100 ml wrzątku do dekoracji jeśli makro pozwala - dodatkowa frużelina, owoce, roztopiona czekolada Jak wykonać: Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku i studzimy. Twaróg, jogurt, jagody w żelu miksujemy na wysokich obrotach. Dodajemy [...]
[...] aż zmiękną i puszczą sok. W kubeczku mieszam mąkę ziemniaczaną z dwiema łyżeczkami wody. Mieszankę wlewam na gorące owoce, zmniejszam gaz i gotuję jeszcze chwilkę, aż frużelina stanie się gęsta, coś jak kisiel. Lekko przestudzoną frużelinę wykładam na ciasto i gotowe. Najlepiej smakuje na drugi dzień schłodzone w lodówce. [...]