[...] pewne zasoby tłuszczu podskórnego są o wiele trudniejsze do zlikwidowania (insulinooporność, wysoki kortyzol, wysokie stężenie estradiolu, niskie stężenie adrenaliny, mała ilość receptorów dla androgenów w kluczowych obszarach lub ich wysycenie itd.) Niemniej należy dodać, iż trening brzucha jest bardzo skuteczny, jeśli ktoś jednocześnie wdroży [...]
[...] wariant, jeśli masz problem ze znacznie prostszymi odmianami. Co warto wiedzieć? Na szczególnie problemy są narażone panie, ze względu na uwarunkowania fizjologiczne, ilość tkanki tłuszczowej, słabszą górę ciała oraz osoby posiadające nadmiar tkanki tłuszczowej. Zgromadzony tłuszcz w tym ćwiczeniu może znacząco utrudnić pracę, każdy [...]
[...] w dodatkowe aminokwasy może zahamować wzrost tkanki tłuszczowej. Naukowcy z Japonii przeprowadzili eksperymenty, które potwierdziły, że stosując BCAA łatwiej jest zmniejszyć ilość tkanki tłuszczowej. BCAA Z reguły sportowcy stosują BCAA, jako środek chroniący mięśnie przed katabolizmem. Przed treningiem przyjmują oni od 5 do 25 g suplementu. W [...]
Zapraszamy na I Krajowe Forum Profilaktyki i Leczenia Kontuzji - Sport Support 2018 Conference Czas i miejsce: 16 lutego 2019 (sobota), aula AWF Poznań, godz. 9.30 – 17.30 ---------------------------------------------------------------------------------- ● Pierwsza interdyscyplinarna konferencja o kontuzjach w Polsce ● Skierowana do [...]
[...] C, D, witamin z grupy B, z magnezem, kolagenem oraz cynkiem. Jeśli nigdy wcześniej nie stosowałeś MSM, to zanim sięgniesz po dawkę 3 g, zacznij od mniejszej porcji i stopniowo zwiększaj. Dzienną dawkę możesz także podzielić na kilka mniejszych. W razie wątpliwości warto skonsultować dawkę oraz ilość porcji ze swoim dietetykiem lub lekarzem.
[...] sprawdzić, czy olej nie wywoła u ciebie niepożądanych reakcji. Jeśli Twoja skóra swędzi, jest zaczerwieniona lub pojawia się pokrzywka, przerwij jego stosowanie. Przesadnie duża ilość oleju, może powodować trądzik lub inne wypryski na innych częściach skóry, więc jeśli masz tłustą, skłonną do trądziku skórę, olej kokosowy może być problematyczny.
Istnieje coraz więcej dowodów na to, że stres oksydacyjny odgrywa ważną rolę w rozwoju i progresji miażdżycy. Witamina C jest głównym rozpuszczalnym w wodzie przeciwutleniaczem w ludzkim osoczu i postawiono hipotezę, że chroni przed rozwojem choroby niedokrwiennej serca. Interpretacja Przykładowo miażdżyca i choroba niedokrwienna serca (CHD) są [...]
Chyba każdy lubi w swojej kuchni produkty funkcjonalne i zdrowe, a zarazem przepyszne i umilające dzień. Do takich wyrobów należą między innymi legalne słodycze marki ALLNUTRITION, do których to dołączyła nowa czekolada PROTEIN CHOCOLATE NUTLOVE CRISPY VANILLA. Delektuj się bez granic PROTEIN CHOCOLATE NUTLOVE CRISPY VANILLA to jednak nie tylko [...]
[...] Wyniki badań sugerują, że regularne przyjmowanie wapnia wraz z posiłkami utrudnia kobietom zaspokojenie dziennego zapotrzebowania na żelazo. Należy też zwrócić uwagę na ilość wapnia w posiłku, jeśli zależy nam na wchłanianiu żelaza. Referencje, badania naukowe, piśmiennictwo: 1.J D Cook, S A Dassenko, P Whittaker Calcium supplementation: [...]
[...] większą ekspresję czynnika przeciwzapalnego. Spożycie białka serwatkowego i kurkuminy zwiększało stężenie związków stanowiących ochronną barierę w ustroju oraz zmniejszało ilość produktów karbonylowanych białek (wysoce niekorzystnych). Jakie to ma znaczenie? Odkładanie się zmodyfikowanych białek w komórkach może prowadzić do rozwoju wielu [...]
Jeśli szukasz jakiegoś wage produktu, który zastąpi Ci domowy pasztet, który pamiętasz z dzieciństwa, albo po prostu znudziły Ci się kanapki z pastą z fasoli, to ten produkt jest wart uwagi. Skład produktu Kiełki słonecznika 27%, gotowana kasza jaglana, woda, olej rzepakowy, skrobia, pomidory suszone 3%, cebula smażona, mielone siemię lniane, [...]
[...] które jest rzadko wykonywane z dodatkowym ciężarem. Prawdopodobnie nie warto wykonywać zbyt dużych objętościowych treningów mięśni brzucha, bo to się nie przekłada na ilość tkanki tłuszczowej w rejonie tułowia. Niestety, taki mit nadal pokutuje u osób, które chcą pozbyć się tłuszczu. Myślano tak nawet w latach 60. i 70. XX wieku. W [...]
[...] dla osób na diecie, które chcą cieszyć się słodkimi smakami bez obaw o dodatkowe kalorie. Sukraloza jest znacznie słodsza od cukru, dlatego potrzebna jest jej mniejsza ilość do uzyskania pożądanego smaku. Cukier może prowadzić do wzrostu masy ciała i problemów zdrowotnych, takich jak cukrzyca, jeśli jest spożywany w nadmiarze. Zero cukru [...]
Nie od dziś wiadomo, że dla naszego organizmu najlepsze jest to, co naturalne. Naukowcy z Otago przeprowadzili nawet badania, z których wyciągnęli wnioski, że surowe owoce i warzywa wpływają korzystniej na nasze zdrowie psychiczne, niż gotowane, konserwowane, czy w jakikolwiek inny sposób przetwarzane. Po jakie owoce i warzywa sięgać najlepiej? [...]
[...] do porównania i wyciągnięcia wniosków. Wyniki – poniżej przedstawiono wyniki testów: Im niższy był poziom insuliny, tym lepsze wyniki pamięciowe. Zmierzono również ilość ketonów w moczu. U osób na diecie bogatej w węglowodany nie wykryto ketonów, ale były one obecne w drugiej grupie. Warto również wspomnieć, że poziom ketonów był [...]
[...] Badanie Naukowcy wzięli pod obserwacje 280 otyłych osób przez 10 dni i 100 osób o prawidłowej masie ciała, które obserwowali przez 14 dni. Rejestrowano przez ten czas ilość spożywanych kalorii i okres dnia, w którym były one jedzone. Badacze wzięli pod uwagę zależność pomiędzy nawykami śniadaniowymi, a ilością spożywanych kalorii. Z [...]
[...] w porównaniu do grupy z wykorzystaniem cytruliny (grupa R-LEU) Nieco inaczej wyglądają wyniki dotyczące ilości białka kurczliwego w komórkach mięśniowych. Mniejsza ilość kaloryczna w diecie = mniejsza zawartość zgromadzonej tkanki mięśniowej, jednak wydaje się, że cytrulina była w stanie lepiej zapobiegać zmniejszeniu ilości białek [...]
[...] odniesienia w kontekście zmiany składu ciała oraz poziomu tkanki tłuszczowej. Naukowcy przyjrzeli się również takim informacjom, jak średni czas aktywności fizycznej i ilość czasu poświęconego stricte na trening siłowy. Wyniki Przeciętny czas poświęcany na aktywność fizyczną obserwowanych osób wynosił pół godziny dziennie. To trening [...]
Tribulus Terrestris znalazł sobie liczne grono zwolenników i nie stało się tak bez przyczyny. Według licznych badań buzdyganek ziemny ma wiele ciekawych właściwości. Podsumowanie Okazało się, że suplementacja TT miała wpływ na dehydrogenazę mleczanową oraz kinazę kreatynową. Podsumowując, krótkotrwała suplementacja TT nie ma wpływu na IL-6 i [...]
Beta-alanina (BA) należy do jednych z najpopularniejszych suplementów diety, ma wpływ na biegi krótkodystansowe i długodystansowe, osiągi w rozmaitych dyscyplinach sportowych. Z badań wynika, iż znaczące różnice w efektach suplementacji BA mogą wynikać ze stosowanej diety, jakości snu lub wytrenowania. Podsumowanie Cztery tygodnie treningu [...]