Znalezione pod frazą:
Sortuj wg:
[...] nasze zrywy dietetyczne przyniosą tylko więcej szkody niż pożytku. Czym częściej się odchudzamy tym większe prawdopodobieństwo mamy by za parę lat skończyć ze znaczna nadwaga. "Rady i treningi tu prezentowane są propozycja i nie zastępują profesjonalnej porady i korekty trenerskiej. Nie odpowiadamy za kontuzje i wypadki wynikające ze złej [...]
Informacja dla zawodników Założenia dla mężczyzn: Waga: 100 kg Białko: 3 g na 1 kg Węglowodany: 7 g na 1kg Tłuszcze: 15 % wartości kalorycznej sumy kalorycznej białka i węglowodanów zamienione na tłuszcz - 67 g ( 600 kcal). Następnie proporcjonalnie pomniejszamy wartość kaloryczną pokrywaną przez białka i węglowodany o taką ilość kalorii, jaka [...]
Wzrost 180cm Waga 68kg Cel: Masa Trening: 3x FBW, 2x MMA 1)Śniadanie 6:30 płatki owsiane 100g mleko 3,2 % 250g (Czy to mleko się nadaje ? ) łyżeczka miodu jabłko witamina"Vita-miner" 520kcal 19,6 g białka 14.6 g tłuszczy 72.9 g węglowodanów Niekiedy zamiast tego jajecznica smażona na oliwie z oliwek 4jajka+50g ryżu +jabłko 2)Drugie [...]
Jak w temacie, chodzi mianowicie o to, jak liczyć wage produktów takich jak makarony/ryż/kasza. Czyli np. 100 g makaronu spagetti ma 375 kcal, to czy chodzi tu o 100g nieugotowanego makaronu, czy też ugotowanego(po ugotowaniu zwiększa się jego waga o jakieś trzy-cztery razy, w przykadu ryżu to ze 100g uzyskujemy nawet 450g)?? Z góry thx
Jeśli w dietach macie napisane 100g ryżu / makaronu / kaszy / itp. , czy jest to waga przed ugotowaniem, czy po? Na produktach podają kaloryczność SUCHEGO produktu, czyli na moją logikę jeśli po ugotowaniu woreczek ryżu waży 300g, to 100g ugotowanego produktu ma 300/3 = 100kcal, i jednakowo 80/3= 27gram węgli. Dobrze myślę?
Witam, mam pytanie co do ważenia produktów. Zaczynam się wdrażać w swoją dietę powoli i zauważyłem, że np. po ugotowaniu ryżu czy makaronu jego waga wzrasta co jest dosyć oczywiste, ponieważ nabierają wody. Z kurczakiem jest natomiast na odwrót, gdy go ugotuje jego masa spada co również jest całkiem oczywiste. Tylko teraz pytanie kiedy go ważyć? [...]
Witam, mam takie pytanie, chcialem sie zapytac czy jak w diecie jest podane np. 100 g ryżu lub makaronu, to jest to waga podana przed gotowaniem czy po gotowaniu ?? Bo dzis akurat zaczalem diete, i 100g po ugotowaniu to troche malo....dlatego pytam :) Pozdro
jak zmienia sie po ugotowaniu waga makaronu i fasoli?
[...] by nie musieć zakładać nowego tematu. Chodzi o odżywianie. W zrzutach ekranu gdy liczy się kalorie podaję się wagę np. ryżu/makaronu surowego bo po ugotowaniu jego waga się zwiększa przez nasiąkniętą wodę. Jak natomiast się waży np. kurczak/kotlet który się smaży na patelni? Wydaję mi się, że rzeczy już po usmażeniu ważą mniej niż [...]
[...] by nie musieć zakładać nowego tematu. Chodzi o odżywianie. W zrzutach ekranu gdy liczy się kalorie podaję się wagę np. ryżu/makaronu surowego bo po ugotowaniu jego waga się zwiększa przez nasiąkniętą wodę. Jak natomiast się waży np. kurczak/kotlet który się smaży na patelni? Wydaję mi się, że rzeczy już po usmażeniu ważą mniej niż [...]
350g makaronu? waga po ugotowaniu; przyjmuje przelicznik 2.2-2.4 w zależnosci od rozgotowania. widzę że jesteś b. czujny niż komisja śledcza}:-(
Ok czyli dorzuce dziisja tak se mysle ugotuje makaronu na jedną porcję i wsypuje do gara 200g makaronu. Gotuje gotuje pozniej odsączam i waze a tu waga pokazuje 640g Mam w diecie 200g makaronu czyli defakto powinienem zjadac te 640g po ugotowaniu a ja dotychczas jadlem 200g po ugotowaniu czyli sporo za malo. Teraz musze z jakiegos zrodla dorzucic [...]
Ghrp 6 i do przodu :-D a odczułeś jakieś inne działanie niż poprawa apetytu? warto jak ktoś ma dobry apetyt ;-)? Samo ghrp się nie opłaca jak coś to ghrp2 + cjc 350g makaronu? waga po ugotowaniu; przyjmuje przelicznik 2.2-2.4 w zależnosci od rozgotowania. widzę że jesteś b. czujny niż komisja śledcza}:-( ;-)
Wszędzie czytam, że makaron po ugotowaniu zwiększa swoją wagę 3x. Zawszę gotuję 500g makaronu i za KAŻDYM razem po ugotowaniu waży on jakieś 1050g około. Do posiłku potrzebuję 100g więc logicznie myśląc odmierzam sobie 200g ugotowanego. Jak to w końcu jest, bo czytam co innego, waga pokazuje co innego i oszaleć można :|
mam pytanie dotyczące makaronu czy wartość odrzywcza makaronu podawana na opakowaniu jest po ugotowaniu go czy przed? wiadomo jak ugotujemy makaron to objętość jak i waga jego wzrasta...
[...] się na artykułach ze strony TREC w której wypowiadał się Tomek... Pytanie to jak rozumieć np. 100g kaszy lub 100g makaronu razowego czy 100g ryżu...?? czy te 100g to jest waga już przygotowanego produktu czy przed ugotowaniem?? Bo ostatnio wrzuciłem sobie 100g kaszy i po ugotowaniu z tych 100g zrobiło się przeszło 400g. NIe potrafiłem tego [...]
W sumie to nie ważę wszystkiego po kolei więc dużo rzeczy muszę strzelać z waga chyba będę musiał poświecić na to kilka dni aby dokładnie wszystko pozapisywać aby wyniki były miarodajne. Pytanie odnośnie ważenia np ryżu czy makaronu wiadomo, że podaje się wartości produktu suchego czyli np jeżeli ugotuje 100 g suchego makaronu to po ugotowaniu [...]
Jadłem w przedziale 3,5-4k :-) Czasem nawet miałem dni grubo ponad 4, 4 to taka średnia. Liczyłem to na potreningu, wszyscy mówią, że to najlepszy kalkulator. Z dzisiejszą wagą zapotrzebowanie wyszło 4096. Ale od jutra jem 2500. Jeszcze tylko pytanie, pewnie padało milion razy, jak chcę zjeść 200g makaronu (200g przed ugotowaniem), to do tabeli [...]
[...] wartości odżywcze liczymy przed obróbka!! więc nie ważne ile ten makron waży po ugotowaniu! masz zjeść 100 g makaronu? to odmierzasz 100 g suchego i gotujesz, teraz już Cię waga nie obchodzi, przecież jedyne co się stanie to makaron nasiąknie wodą a soga nie możesz dać, bo nie masz abonamentu ale nie martw się, nie jestem pazerny Zmieniony [...]
Nasz sklep
Mega promocja
Losowe tematy
Poszukiwane