[...] przez nas tłuszczy bo są potrzebne a organizm również sam potrafi sobie je zorganizować z własnych zasobów. Większość tłuszczy nienasyconych pochodzi od zwierząt, wołowina, wieprzowina, indyk, sery pasteryzowane itp. A więc żeby ich dostarczać trzeba jeść pokarmy wyżej wymienione a które podnoszą kwasowość żołądka i tyle pisząc [...]
[...] zrobiłam swojej mamie, dałam listę czego nie wolno a zamiast liczenia kcal i BWT mama kieruje się tym: Porcja Białka: - kotlet z ryby - tłustej, ptactwa, lub chudego mięsa (wołowina, wieprzowina baranina) wielkości dłoni, ok 150-200g owoców morza po obraniu. - kubek mleka, jogurtu, kefiru, twarogu (nie częściej niż 2x dziennie) - cale jajko + 3 [...]
[...] ze od lat w Polsce napycha się ludzi wieprzowiną i drobiem (który nie bez kozery nie nazywa się miesem), a demonizuje wołowinę, nie wiedzieć czemu. Obiegowa opinia jest taka, że wołowina nie dość, że nie duszona przez 3h w garnku smakuje jak podeszwa, to jeszcze ma w sobie tyle holesterolu, że po jej spożyhciu natychmiast konsument pada na zawał.
[...] taka,ze ja nigdy nie jadałem tłusto, nie lubie takiego jedzenia. Z tego co pisales tylko jaja zjadam, a pozostałych tłuszczy zwierzecych może raz na tydzien wieprzowina lub wołowina. Masła nie ruszam... chyba ze zółty ser.. . Skad ten cholesterol sie znalazł to nie mam pojecia. No nic, zobaczymy co wyjdzie z tego wszystkiego... koledzy [...]
Dietę trochę pozmieniałem, nie trzymam się jej jakoś ściśle. Białka nie wiem czy nie spożywam ponad 3g na kg masy ciała, bo nie daję do posiłku po 80g mięsa. To nawet na 2 kęsy nie jest ;-) Zamiast 2 posiłków przed treningiem jem tylko 1 (gdy jadłem 2 spałem po 5-6 godzin, a teraz mogę pospać 8), stąd 5 posiłków w ciągu dnia, a nie 6. Szósty [...]
[...] Ponieważ ryby ogólnodostępne tez nie grzeszą czystością pomijam pseudo ryby typu panga, ale podobno dorsz czy łosoś niestety mogą mieć dużo rteci:( Liczyłam na drób bo jednak najszybciej się go przyrządza. Rozumiem ze więcej wartości dostarczy wołowina lub cielęcina niż wieprzowina? Narazie średnio sobie radzę z przyrządzaniem wolowiny:)
[...] Ponieważ ryby ogólnodostępne tez nie grzeszą czystością pomijam pseudo ryby typu panga, ale podobno dorsz czy łosoś niestety mogą mieć dużo rteci:( Liczyłam na drób bo jednak najszybciej się go przyrządza. Rozumiem ze więcej wartości dostarczy wołowina lub cielęcina niż wieprzowina? Narazie średnio sobie radzę z przyrządzaniem wolowiny:)
[...] Tak więc mięso na irlandzkie kiełbaski (sausage meat) - bardzo drobno zmielona wieprzowina i masa tłuszczu w tym, wątróbka drobiowa posiekana własnoręcznie, tłusta mielona wołowina, kilka jaj, pistacje, siekane morele suszone, sól, pieprz i zioła. Blaszka keksowa wyłożona plastrami śniadaniowego irlandzkiego boczku, w to masa cała, boczek na [...]
[...] na dojście do klasy a nauczyciele tępią za jedzenie na lekcji:( Białko 35 g Oliwa z oliwek 20g IV posiłek kasza jęczmienna/ryż brązowy,paraboliczny/makaron razowy 100g Mięso jakieś kurak/wieprzowina/wołowina 130g TRENING V posiłek Ryż biały/semolina 100g mięso chude 150 g VI posiłek Twaróg 150 g Oliwa z oliwek 10g Proszę o jej ocenę:)pzddr
Jesteś na diecie niskotłuszczowej? Może lepiej podbić tłuszcze a zmniejszyć węgle które były by do spożycia jedynie po treningu. Pamiętaj też żeby urozmaicać dietę źródła białka to też ryby i inne rodzaje mięs jak wieprzowina, wołowina czy indyk. Płatki kukurydzane to syf więc je wyrzuć z diety.
[...] lepsze niż na czczo 2. Ze 2-3 możesz wypić 3. Możesz ale unikaj około treningowych diablos666 Masz wiele zamienników, kasze/makarony; białka jajek, chude ryby/wieprzowina/wołowina P4tr1ck Powoli eksperymentując układam sobie dietę, 23 lata, 86 kg, 187 cm, masa. Co w głównej mierze do poprawki? Czy mogę tyle tłuszczu spożywać w potreningowym? [...]
Dzisiejsza miska. Pomoże ktoś proszę z tym rozkładem, bo mam wrażenie, że jem w ciemno :( {{:-( Posiłek 3i4 to obiad podzielony na 2, wieprzowina zmielona razem z wołowiną, uformowane a'la kotlety z ryżem sparzony wrzątkiem w sosie własnej roboty. Omnomnom :-D Od "specjalistów" dowiedziałam się, że - cyt. " redukcję zaczynamy od niskiego pułapu [...]
"Zawartość izomeru cis-9, trans-11 CLA w mleku krowim waha się od 2,9 do 11,3 mg/g tłuszczu, co stanowi 73 - 93% całkowitej puli CLA " a tu cos jeszcze ciekawego co znalazłem Zawartość CLA w wybranych surowcach pochodzenia zwierzęcego i roślinnego (mg/g tłuszczu). Produkty pochodzenia zwierzęcego Mleko pełne 2-30 Masło 5-7 Wołowina [...]
[...] w ogóle niem mogę najeść, kurczak mnie obrzydza, patrzeć na niego nie mogę, kaczka jedynie z domu, hodowlana, ale też jestem tam od czasu do czasu, jajka białka dużo nie mają, twaróg ponoć kiepskie źródło białka, wieprzowina też mało białka ma, chociaż strasznie lubię, wołowina zarąbista, wątroba też mi się jakoś przejadła. No jak żyć :-?%-)
[...] taka,ze ja nigdy nie jadałem tłusto, nie lubie takiego jedzenia. Z tego co pisales tylko jaja zjadam, a pozostałych tłuszczy zwierzecych może raz na tydzien wieprzowina lub wołowina. Masła nie ruszam... chyba ze zółty ser.. . Skad ten cholesterol sie znalazł to nie mam pojecia. No nic, zobaczymy co wyjdzie z tego wszystkiego... koledzy [...]
[...] jak najbardziej może być. A jak jeszcze samemu zrobimy je w domu to już będzie cud-miód-i-maliny :-) Chleb żytni razowy jest jak najbardziej na potreningu.pl ;-) Mięso bierz jakie Ci smakuje wołowina, baranian, jagnięcina, drób (indyk, kaczka, gęś, perliczka), zając, dziczyzna jak masz dostęp, wieprzowina - wybór masz ogromny. Powodzenia :-)
[...] Przygotuj się na to że będziesz musiała zwiększyć kaloryczność => więcej jeść. Ale nie chleba, tylko np. warzyw zielonych 9brkuły, kalafiory) i białka (piersi z kurczaka, wołowina, wieprzowina, jajka, tuńczyk, filety z ryb, etc). Organizm bez treningów potrzebuje 0,8 g białka na kg masy ciała, a u ciebie nawet tyle nie ma obecnie. [...]