Znalezione pod frazą:
Sortuj wg:
Wielu „specjalistów z YouTube” poleca stosowanie aspiryny oraz innych, równie niebezpiecznych leków mających wpływ na krzepliwość krwi (np. enoksaparyny sodowej występującej pod handlową marką clexane). Co najgorsze, wspomniani „eksperci” bazują jedynie na wąskim doświadczeniu, nie mając pojęcia o możliwych skutkach ubocznych takiej terapii (np. [...]
Wśród sportowców oraz osób aktywnych fizycznie coraz częściej spotkać można tych, którzy naprawdę uważają na to, co jedzą. Stąd też wielką popularność zyskał olej lniany - większą niż jego źródło – siemię lniane. Lignany wykazują szereg cennych właściwości, między innymi: regulują pracę naszej gospodarki hormonalnej, uzupełniają niedobór [...]
Miażdżyca tętnic nazywana jest wymiennie, krócej miażdżycą lub arteriosklerozą. Ta ostatnia nazwa jest spolszczoną wersją nazwy łacińskiej choroby, oznaczającą w tym języku stwardnienie tętnic. Miażdżyca jest chorobą charakteryzującą się pojawianiem się w tętnicach tzw. zmian miażdżycowych. Podstawowym elementem tych zmian jest tzw. blaszka [...]
Witamina K należy do grupy czterech witamin, które są rozpuszczalne w tłuszczach. Jej odkrycie przypisuje się duńskiemu naukowcowi Henrikowi Dam, który w roku 1934 eksperymentując na kurczakach, zauważył, że jakieś do tej pory nieznany czynnik wpływa na stopień krzepliwości krwi. Tę nieznaną substancję nazwał witaminą K, od duńskiego słowa [...]
Nikt nie lubi "chrupania" w stawach, bólu podczas treningu czy wchodzeniu po schodach. Niestety przypadków bólu kolan, barków i innych miejsc jest coraz więcej. Czy to zła dieta, nieodpowiednia technika ćwiczeń czy może niedostateczna regeneracja lub brak ruchu? Podsumowanie COLLAGEN PREMIUM z SFD NUTRITION to doskonały produkt. Dzięki regularnej [...]
Aktualizacja i korekta redakcyjna 2024.12.19 Forskolina, związek aktywny pozyskiwany z rośliny Coleus forskohlii (pokrzywy indyjskiej), od lat budzi zainteresowanie w świecie zdrowia i fitnessu. Znana przede wszystkim ze swojego potencjalnego wpływu na redukcję tkanki tłuszczowej, forskolina wykazuje również inne korzystne właściwości zdrowotne. [...]
CZy to prawda ze alkaloidy zawarte w kofeinie zmniejszaja krzepliwosc krwi? Pilem przez ostatnie 2 tygodnie psoro kawy--2 dziennie mocne poszedlem na badania krwi(mam miec operacje) i mam zla krzepliwosc krwi norma jest do 1.2 a ja mialem 1.57 lekarz powiedzial ze sie nie podejmie operacji bo moge sie wykrwawic.. do operacji zostalo 7 dni biore [...]
[...] - ale nie tylko to. Należy ograniczać spożycie kwasów tłuszczowych omega-6, co pozwoli poprawić ich wzajemny stosunek w organizmie. Natomiast 03 działa w drugą stronę - zmniejsza krzepliwość krwi i jest antyzapalnym składnikiem. Ponieważ konkurują z kwasami omega-6, zmniejszając ich stężenie w tkankach oraz ograniczając ich reakcje z [...]
[...] tym mózg, który zawsze czerpie najwięcej. Pod wpływem miłorzębu poprawia się pamięć i koncentracja, także wytrzymałość na zmęczenie pracą umysłową. Uwaga! Ekstrakt z ginkgo zmniejsza krzepliwość krwi. Nie można go więc brać razem z aspiryną czy polopiryną. L-karnityna Spalacz tłuszczu. L-karnityna to para aminokwasów, metioniny i lizyny, która [...]
[...] omega-3 - fitosteryny - flawonoidy - fitoestrogeny Wszystkie składniki występujące w siemieniu lnianym pomagają obniżyć zbyt wysoki poziom cholesterolu. Roślina ta zmniejsza krzepliwość krwi i może pomóc w ochronie serca przed chorobą wieńcową i zawałem Pozdrawiam, ARTYKUL ZACZERPNIETY Z STRONY kulturystka.bajo.pl Zmieniony przez - [...]
Wiadomo jak jest z gestoscia krwi na towarze.. Wszyscy tez wiemy ze popularny Acard zmniejsza krzepliwosc krwi. Czy jest to jednoznaczne z rozrzedzeniem krwi? Jak to sie ma do ilosci czerwonychkrwinek? Mecza mnie strasznie dretwienia rak dloni i palcow a krew jak smola. Ciezko spac...
moze sie komus przyda :D Ananas: CENNE SKŁADNIKI Ma dużo witaminy C, potasu i wapnia, a także bromelię - enzym przyspieszający trawienie. Z tego powodu ekstrakt z ananasa jest wykorzystywany w produkcji naturalnych preparatów odchudzających. NIEZWYKŁE EFEKTY Usprawnia przemianę materii, reguluje trawienie (przyspiesza rozkład białek), a więc [...]
czy lek zmniejsza krzepliwość krwi? Zażywam od 4 lat warfin na zmniejszenie krzepliwości krwi po zakrzepicy. Czy lek cirrus wzmacnia działanie warfinu? proszę o szybką odpowiedż. obecnie męczy mnie duży katar
CO ZMNIEJSZA KRZEPLIWOŚC KRWI
[...] Alkaloidy zawarte w janowcach nadają wyciągom gorzki smak, dobrze przenikają do wody i alkoholu oraz gliceryny; pobudzają ośrodek oddechowy, zwalniają czynność serca, zmniejszają wrażliwość mięśnia sercowego, zwalniają przewodzenie podniet w wegetatywnych włóknach sercowych, hamują niemiarowość serca, kurczą macicę, zwiększają napięcie [...]
[...] mózgu. Objawy uboczne Bardzo rzadko: zapalenie jamy ustnej, czerwienica o łagodnym przebiegu, uczuleniowe odczyny skórne. Interakcje Kwas p-aminosalicylowy (PAS) zmniejsza wchłanianie witaminy B12. Chloramfenikol zaburza dojrzewanie krwinek czerwonych i dlatego chorzy otrzymujący ten lek mogą słabo reagować na podawanie witaminy B12. [...]
[...] winne hormony Zapewne przyczyn andropauzy należy upatrywać w różnorodnych czynnikach psychicznych i fizycznych, jednak najbardziej istotną rolę w jej przebiegu odgrywa zmniejszający się z wiekiem poziom męskiego hormonu - testosteronu. U młodych chłopców jego ilość w organizmie jest niewielka, dopiero u nastolatków gwałtownie wzrasta i [...]
[...] zmianom nowotworowym, cenne również dla wyglądu skóry i włosów, a także potas regulujący rytm serca i pracę systemu nerwowego. Awokado lekko rozszerza naczynia krwionośne, zmniejsza tendencje do powstawania zaćmy i ogólnie wzmacnia kondycję fizyczną. Ma tylko jedną wadę - tuczy. Jeden średniej wielkości owoc to średnio 400 kalorii. BAKŁAŻAN - [...]
[...] wielu narodów używana jest jako przyprawa do mięs, sałat, zup, napojów. W Polsce znana jest bardziej jako zioło lecznicze. Liście melisy są łagodnym środkiem uspokajającym, zmniejszającym napięcie układu nerwowego. Wyciągi melisy regulują pracę przewodu pokarmowego. Mają również działanie przeciwzapalne i przeciwbakteryjne. Medycyna ludowa [...]
[...] tokoferoli są na te czynniki dość oporne, szczególnie na tlen. Ma to duże znaczenie praktyczne tym bardziej, że estryfikowanie tokoferoli niektórymi kwasami nie tylko nie zmniejsza ale niekiedy zwiększa działanie biologiczne tych witamin. Witamina E zawarta w naturalnych koncentratach np.: w oleju z kiełków pszenicy znosi ogrzewanie do 170°C [...]
Nasz sklep
Mega promocja
Losowe tematy
Poszukiwane