Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
0
Napisanych postów
153
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
2294
Witam
Interesuje mnie tak jak w temacie zjawisko widoczne wśród czołowych kulturystów.Sam fakt powiększania narządów wew przez saa jest dla mnie zrozumiały jednak jak to wygląda w przypadku pseudoamatorskiego dopingu i czy są jakieś sposoby na ograniczenie budowy "wypchniętego brzucha "
Jeśli temat już gdzieś istnieje który wyjaśnia moje pytanie to proszę o wysłanie lub wskazanie strony
Nie rozumiem reakcji moderatora na wcześniejszy temat (może ankiete trzeba :D
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
831
Napisanych postów
1878
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
29211
Po co odnawaić takie starte tematy? Wzdęty brzuch? Popatrz na polaczków na plaży nie trenują nie jedzą nie ,,biora,, a mają wzdete brzuszki tam na pewno organów wewnętrznych nire ma powiekszonych.... Powazniej co za termaty sa poruszane, ludzie...!
Szacuny
29
Napisanych postów
3095
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
25822
Pierwsza rzecza bedzie napewno rozepchany zoladek bo zapewne ida duze ilosci jedzenie no i jak ktos zauwarzyl na forum peptydy
Światło wierzy, że przemieszcza się szybciej od wszystkiego,
ale sie myli. Nieważne jak szybko pędzi, zawsze odkrywa,
że ciemność dotarła na miejsce
wczesniej i juz na nie czeka...
Born To Be Wild
Szacuny
0
Napisanych postów
153
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
2294
co do żołądka to rozdzielać można posiłki na mniejsze a są jakieś sposoby aby zmniejszyć fakt powiększania ?
Czy lekki doping również powoduje tak paskudną budowę ?
Szacuny
18
Napisanych postów
1837
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
7500
Mam na myśli sezonowców i innych niewydarzeńców, którzy pchaja w siebie co popadnie w końskich ilosciach a do tego maja słaby trening, złą dietę, po cyklu walą wódeczkę litrami.. mięśnie spadaja, tłuszcz zalewa .. a narządy rozrośniete zostają. W końcu to też mięśnie, tyle, ze gładkie. One ćwiczą bez przerwy. Mniej lub bardziej ale ćwiczą i to same.
------------------------------
Trening to nie fszystko ale fszystko bez treningu to ch** !
Szacuny
4
Napisanych postów
378
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
6657
sporo dyskusji bylo na ten temat na zachodnich boardach.
hipotezy jakie padaly:
- tkanka tluszczowa otulajaca organy wewnetrzne. podczas podawania saa/insy przestajesz ja spalac. istnieje teoria, ze te wypchane narzady to jest o dziwo tluszcz. mozesz miec skore jak papier, a narzady wewnetrzne otluszczone. zwroc uwage na osoby z tzw. miesniem piwnym. maja wielki, ale twardy brzuch. piwo powoduje spory wyrzut insuliny, zwlaszcza laczone z innymi lakociami.
- narzady wewn. znana teoria
- ogromne miesnie brzucha
- slabe miesnie brzucha przy ogromnych plecach, zwlaszcza prostownikach powodujace lordoze.
Szacuny
52
Napisanych postów
1166
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
11411
niestety zapomnieliście, że wydęte brzuchy to przede wszystkim efekt stosowania hormonu wzrostu (rosną organy wewnętrzne również)
każdy z nas jest inny...
dlatego każdy powinien być traktowany indywidualnie...
w dopingu najważniejsza jest profilaktyka, by doping dawał to po co został stworzony, czyli radość, a nie szybszą śmierć
Szacuny
885
Napisanych postów
35146
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
814700
niestety zapomnieliście, że wydęte brzuchy to przede wszystkim efekt stosowania hormonu wzrostu (rosną organy wewnętrzne również)
bajki
ja mam wydety, GH nie bralem, inse zanim bralem to juz mialem wydety, otluszczonych ani powiekszonych(minimalnie mam) organow nie mam bo miewam regularne usg jamy brzusznej
wszytskiemu winne przejadanie sie, przynajmniej u mnie
a co tam coleman zrobil to nie wiem
BO LEPIEJ BYSMY STOJAC UMIERALI NIZ MAMY KLECZAC NA KOLANACH ZYC!