Szacuny
1
Napisanych postów
194
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
5637
Mam pytanie proszę o wypowiedzi...
Moim zdaniem wymiary co poniektórych Panów siłaczy są troszkę naciągane..
w przeróżnych periodykach znajduję rózne infa
przykład Dąb miał niby 188 ale przy 117 kg coś tu nie gra..
Tomasz Lech (strongman) ma 178 i wazy coś koo 115, kolega z siłowni ma 178 i waży 110 a daaaleko mu do Arnolda więc chyba wzrost Arniego jest naciągany ja daje mu 182 - 183 wtedy kilogramy i masa sie uzupełniają
Prosze o wypowiedzi..
strzałka
Szacuny
11030
Napisanych postów
31296
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
733924
arni madokladnie 188 cm,ja mam 184 a on byl troche wyzszy:).dzis kulturysci waza wiecej,sterydy zatrzymuja mnostwo wody oraz sa rozrosniete narzady wewnetrzne(jelita,zoladek)-sa to slynne wzdete brzuchy czolowki dzisiejszych kulturystow.obejrzyj zdjecia w archiwum.zobaczysz o co dokladnie chodzi i porownaj z colemanem na przyklad.inna sprawa ,ze lech to strongman i ma inaczej rozlozone miesnie niz kulturysta .arnold na zawodach wazyl czasem 104 kg i spokojnie wygrywal deklasujac przeciwnikow...
Szacuny
1
Napisanych postów
194
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
5637
ja rozumiem róznice w budowie strongman i wieprza - colemana ale sam mówisz że Arni miał 188 i ważył 104 kg ale coś mi za mało tych kilogramów do wzrostu, pozatym widziałem kilkanaście fotek i ujęć filmowych gdzie ewidentnie Arni nie przewyższał pozostałych, a trudno by sugerować jakoby inni co stali z nim są równego wzrostu..:)
Widziałem kiedyś w Amsterdamie ( za szybą i daleko co prawda) figurę Arniego i nie miała 188 cm :)
takie jest moje zdanie czekam na inne wypowiedzi
Szacuny
4
Napisanych postów
114
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
4677
właściwie jak sie głębiej zastanowić to też cos niegra - jam mam 189 czasem nawet 190 cm i ważę 100-102 kg a jak bym dorzucił nawet 20 kg to podejrzewam, że nie wyglądałbym jak arnie - a i nawet obecnie mój bf to ok. 10-11 proc.
PS. tylko że jego uda miały coś koło 70-72 cm a jak by miały z 80 to ważył by z 5-8 kilo więcej ( i talia tez ok 88 cm) - taka aluzja
Co do wagi, to majac 108 kg w formie do zawodow, przy skrajnym odwodnieniu, na codzien musial miec ok 120 kg, a nalezy pamietac, ze jak na wspolczesne standarty, mial slabe nogi.
Zmieniony przez - seba5700 w dniu 2006-06-19 11:21:54
Szacuny
26
Napisanych postów
1137
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
42872
Co do figury woskowej tak sie sklada, ze mam gdzies swoje zdjecie nos w nos z ta figura, zrobione z profilu, wlasnie z Amsterdamu. Jestesmy na nim rowni (sam mam po obudzeniu ok 189cm, w dzien jak sie ubije 188). Tyle ze podstawe figury stanowi 1 cm blacha, wiec sam Arnold ma wlasnie ok 187 cm.
Szacuny
8
Napisanych postów
717
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
12479
Arnold ma tyle ile pisza ... po pierwsze mial malenka obrecz biodrowa i male nogi w porównaniu z dzisiejszymi klocami, poz atym mniej wody w organizmie jak ktos juz wspomnial i najwaznjejsze - ma sie wrazenie ze mniejsze organy wewnetrzne typu jelita, zoladek, watroba .... po prostu u niego rozklad masy byl u góry glównie a u dzisiejszych prosów najwieksza mase maja wlasnie uda ... nie wyobrazacie sobie ile kg mozna zgromadzic w udach ... gdyby arnold mial takie proporcje góry do dolu jak dzisiejsi prosi to wazylby minimum 12-14 kg wiecej niz wazyl :)
Szacuny
3
Napisanych postów
557
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
22004
W nogach żeczywiście można zgromadzić bardzo dużo masy :) np. ja ważę o 5-8kg więcej niż osoby o takich samych łapach/klacie/talii, właśnie dlatego bo mam większe nogi :D
Szacuny
30
Napisanych postów
1168
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
30590
Arnold mial ok 186-187 cm - nie wiem po co sie spierac o 1 czy 2 cm :)
Reg mial 187/188 cm - a na zdjeciach z zawodow widac ze Reg jest minimalnie (1-2cm) wyzszy od Arnolda
Sztuka zycia polega na tym by Umierac Młodo ... Ale tak Pózno jak to tylko mozliwe ...