Szacuny
1
Napisanych postów
10
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
41
Dzień dobry :)
Od kiedy zacząłem dietę to cały dzień puszczam śmierdzące bąki i zastanawiam się w którym produkcie leży przyczyna. Spis tego co jem:
Kefir 2% tłuszczu, Płatki owsiane, otręby pszenne, Siemie lniane, migdały, słonecznik, morele, pomidor, mięso z piersi kurczaka, kasza jęczmienna, ser twarogowy półtłusty.
Pomyślałem, że jest to nietolerancja laktozy, którą zawiera kefir i ser twaróg. Jednak na wikipedii http://pl.wikipedia.org/wiki/Nietolerancja_laktozy pisze, że kefiry są dobrze trawione "Dobrze tolerowane jest mleko fermentowane w postaci kefirów lub jogurtów." i teraz nie wiem czy czasem nie jest to bujda?
Szacuny
1
Napisanych postów
10
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
41
Skerx na ile dni powinienem odłożyć nabiał? czy jeden dzień wystarczy aby odłożyć dany produkt i stwierdzić jak on wpływa na organizm? w końcu posiłek jest trawiony do 3h
Szacuny
11
Napisanych postów
290
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
7197
Aha, oczywiscie moze byc Twoja racja, bo ja jadalem surowe z mlekiem (znaczy nie nasiakniete, niepodgrzewane). Kombinacja takich platkow owsianych i chleba razowego okazywala sie w moim przypadku zabojcza.
Szacuny
11
Napisanych postów
290
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
7197
Moze ryba wedzona typu dorsz ? Sporadycznie mysle, ze nie zaszkodzi, a zawiera praktycznie samo bialko (ok 22g).
Moze cos z mlekiem? Kazeina jest najlepszym bialkiem nocnym. WW moga budzic kontrowersje, ale uwazam, ze w malej ilosci (bo w mleku sa smieszne ilosci WW) nie powinny szkodzic. Pijac nawet pol litra, nadal jest to smieszne 20g WW.