15 września doznałem złamania obu trzonów (piszczel i strzałka) podudzia prawego z przemieszczeniem odłamów kostnych. Przemieszczenie okazało się na tyle złośliwe że zwykłe nastawianie zamknięte nie udało się i kości dalej były skrzyżowane, zastosowano wyciąg bezpośredni, przewiercili mi kość na pięcie i zawiesili 6 kg na nodze po to żeby kości wróciły na swoje miejsce, po 2 dniach przyszedł czas na operacje. Zastosowano łączenie piszczela za pomocą gwoździa ryglowanego metodą dymanamiczną, przez kolano wsadzili mi blache na całą długość piszczela i nad kostką przykręcili.... po 9 dniach po operacji zacząłem chodzić o kulach, na początku to bolało ale teraz jest ok. Złamanie miało miejsce na meczu, teraz mam takie pytanie kiedy moge zacząć chodzić sam? kiedy to się zrośnie? czy są szanse żeby z powrotem z powodzeniem grać w piłke?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Pytanie odnośnie rokowań na przyszłość kieruj do lekarzy prowadzących. Powinni udzielić takiej informacji.
doping & zdrowie
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!