witam ,niedawno mialem zlamany palec nogi ,, dostalem gips (taki bucik za kostke) gips mial byc 4 tygodnie ale po 1,5 tak bolala mnie lydka ze poszedlem do lekarza -okazalo sie ze lekarz ktory zakladal mi gips nie przypisal mi zastrzykow przeciwzakrzepowych . Po badaniu doplerowskim okazało sie ze mam zakrzep w żyle miesnia brzuchatego łydki 20mm . Dostalem zastrzyki clexane (przeciwzakrzepowe) + jakies masci itp zdjęto mi gips (teraz niewiadomo jak zrosnie sie palec )
I tutaj pytanie do Was czy mieliscie kiedys cos w gipsie ?? i czy dostawaliscie wtedy profilaktycznie leki przeciwzakrzepowe ??
Czy moze ktos orientuje sie czy lekarz popelnil blad nie przypisujac mi profilaktycznie lekow przeciwzakrzepowych ???
Sam lekarz lekko zmieszany powiedzial ze z regoly mlodym ludziom ( ja mam 22 lata) nie przypisuje sie profilaktycznie tych lekow ale ze na moim przykladzie widzi ze moze bylo by warto ...
czy lekarz popelnil blad ??
I tutaj pytanie do Was czy mieliscie kiedys cos w gipsie ?? i czy dostawaliscie wtedy profilaktycznie leki przeciwzakrzepowe ??
Czy moze ktos orientuje sie czy lekarz popelnil blad nie przypisujac mi profilaktycznie lekow przeciwzakrzepowych ???
Sam lekarz lekko zmieszany powiedzial ze z regoly mlodym ludziom ( ja mam 22 lata) nie przypisuje sie profilaktycznie tych lekow ale ze na moim przykladzie widzi ze moze bylo by warto ...
czy lekarz popelnil blad ??