Szacuny
0
Napisanych postów
5
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
22
witam.
miałem (prawdopodobnie) złamany nos jakieś 4 miesiące temu.
bolało niewiele. i raczej nie zauważałem większej zmiany w wyglądzie, kształcie etc. nosa.
teraz jednak zauważam ze nos zrósł się źle i jest skrzywiony. wygląda to okropnie.
Szacuny
0
Napisanych postów
114
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
2603
Tak na poważnie, jeżeli złamanie nastąpiło okło 4 miechy temu to wystarczy niezbyt silny strzał i sam sobie nastawiasz nos. Zastanawiam się jak mogłes nie zauważyć złamania, jak nos jest krzywy to na pewno miałes kłopoty z oddychaniem. Sam nastawiałem sobie nos 2 razy.
Szacuny
24
Napisanych postów
3506
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
34768
Łamią Ci nos i go nastawiają Widziałem w tv jak to robią i chyba nie zdecydowalbym sie na cos takiego - wolalbym miec krzywy nos heh
Myśle, ze musialbys znaleźc jakąś klinikie operacji plastycznych czy jakoś tak. Podobno jest to koszt kilku tysiecy złotych, ponieważ w szpitalu zapewne na kase chorych tego Ci nie zrobia...
Lepiej byłoby złamać sobie samemu ten nos ponownie i udać sie z tym do szpitala - wtedy już wszystko idzie za darmo
Zmieniony przez - Marcin_VB w dniu 2008-10-26 14:36:06
Newsy MMA, K-1 i nie tylko - www.fight24.pl zapraszam!!!
Szacuny
68
Napisanych postów
19441
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
94708
najlepiej idź do laryngologa i zapytaj jego, co można z tym fantem zrobić - jeśli z przegrodami wszystko jest ok, a po prostu przeszkadza Ci kształt nosa, to możesz iść na operacje plastyczną (koło 5-8 tysiaków kosztuje o ile sie orientuję); natomiast jeśli przegrody masz krzywo zrośnięte, to pewnie laryngolog Cie skieruje na zabieg naprostowania ich
Zmieniony przez - Lady M w dniu 2008-10-26 14:37:33
"No matter your goal, achieving it always starts with belief
- do not underestimate the strength within."
Szacuny
24
Napisanych postów
3506
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
34768
Prywatnie zapewne trzeba bedzie za to zaplacic kilka ładnych tysiecy, panstwowo w szpitalu nie sadze zeby Ci to zrobili po takim czasie od złamania.
Najpewniejsze bedzie jeżeli pujdziesz do lekarza i się o wszystko dopytasz
Dla pewnosci mozesz jeszcze zapytac o to w dziale:
Szacuny
68
Napisanych postów
19441
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
94708
'Łamią Ci nos i go nastawiają' - ale to chyba jest darmowe, prawda? bo to nie jest zabieg plastyczny
no właśnie na tym polega plastyka nosa
jest kilka typów zabiegów: rhinoplastyka, septoplastyka - ale nigdy sie tym jakoś specjalnie nie interesowałam poczytaj w Urodzie albo Zdrowiu (tak jak Marcin napisał) albo ogólnie w necie, jest mnóstwo informacji na ten temat
Zmieniony przez - Lady M w dniu 2008-10-26 14:56:14
"No matter your goal, achieving it always starts with belief
- do not underestimate the strength within."