Szacuny
0
Napisanych postów
4
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
4
jak myslicie czy 4.5 roku to jest juz wiek zeby dziecko zaczelo boks? Na silowni na ktorej trenuje sa darmowe lekcje dla dzieci od 3 do 10 lat 2x w tygodniu po godzinie wiec mysle ze nie jest tego zbyt wiele na tyle zeby zaszkodzic dziecku. Moj syn jest potezny i w stosunku do innych dzieci duzo wyzszy i chcialbym go nauczyc wykozystywac ta przewage/sile bo jak narazie to nie potrafi sie kontrolowac i nie wie ze moze zrobic krzywde.
w przyszlosci chce aby zaczal KB albo Muay thai.
jaki jeszcze sport moge mu dolozyc do tego aby bardziej mu zajac czas i wyrobic kondycje?
Szacuny
111
Napisanych postów
16087
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
79876
Ja widziałem że w wieku 10 lat zaczynali. Trening dla dzieci to gimnastyka nie powinien zaszkodzić nauczą malucha uderzeń ale będzie je wykonywać w powietrze później pewnie na tarczach u trenera i tyle. Idź na trening i zobacz jak to wygląda.
Szacuny
68
Napisanych postów
19441
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
94708
dzieciakom poleca się raczej tradycyjne sztuki walki - jakieś judo, karate, te klimaty 4,5 roku to moim zdaniem STANOWCZO za wcześnie, żeby dzieciaka puszczać na uderzane - ja wiem, że tam ćwiczą głównie ogólnorozwojówke i ewentualnie na workach, ale jakoś nie podoba mi sie taki pomysł
"No matter your goal, achieving it always starts with belief
- do not underestimate the strength within."
Szacuny
0
Napisanych postów
138
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
3241
w tym wieku to raczej trening SW to nie będzie nic konkretnego tylko zabawa, zawsze możesz zapisać go np. na piłkę nożną pokopie chłopak parę lat a potem zapiszesz go na KB/MT.
Szacuny
19
Napisanych postów
4645
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
16509
Będzie się bawił, a przy okazji trochę uczył. Ja tam popieram boks, ćwiczenia ogólnorozwojowe. Przecież trener nie będzie narażał dziecka na kontuzje. Ja jestem jak najbardziej za, każdy musi mieć jakieś zainteresowania.
Szacuny
0
Napisanych postów
26
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
460
Bardzo fajna sprawa wielu z nas ogarnelo sie co do treningow dosyc pozno i teraz tego zaluje a twojemu synkowi napewno to na zle nie wyjdzie, wiadomo ze w tym wieku nie ma co liczyc na prawdziwy trening ale zaszczepisz moze w nim milosc do tego sportu a jak wiadomo sporty walki wyrabiaja charakter :Popieram w 100%!