PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
"Zbyt duże spożycie białka prowadzi do niepełnego przyswajania i utleniania aminokwasów, co obciąża dodatkowo wątrobę i nerki. Wątroba jest narządem, gdzie odbywa się zasadniczy proces rozkładu białek pokarmowych, nerki z kolei usuwają powstałe produkty metabolizmu. Nadmiar białka może zatem wpływać bardzo niekorzystnie na funkcjonowanie tych narządów."
Moderator działu Odżywianie
Pozatym u niektorych osob za duzo białka moze powodowac problemy z cerą
- mafia tadkow niejadkow -
ja potrafie dziennie wypić 0,5l mleka i 400gram twarogu i to już jest sporo
Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.
http://www.sfd.pl/chucknoris_/masa_z_półobrotem-t424885.html DZIENNIK TRENINGOWY ZAPRASZAM
http://www.sfd.pl/BLOG_Nawet_parówka_dęta_raz_w_roku_ma_swoje_święta_by_chucknorris-t484710.html
BLOG TREC ZAPRASZAM
NIE POPRAWIAM DIET I TRENINGÓW NIE ZNAM SIĘ NA TYM
Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.
dzieki

Ile potrzebuje czasu organizm na przetrawienie białka . Ile wynosi odstęp czasowy na kolejna porcje białka aby poprzednia porcja nie została wydalona w nadmiarze

cyt. marek .c :
"Bialy ser, wnadmiarze doprowadza nie tylko do opuclizny stawow ,ale jeszcze moze byc zrodlem sluzu zalegajacego w tchawicy. jest zrodlaem alergizujacej frakcji kazeiny alfa s1. jedzony w nadmiarze ( dla kazdego ten nadmiar wyglada inaczej ) sam przedluza proces trawienia. osobiscie jadlem okolo 400 do 500g dzienie , obecnie testujac nie przekraczam 200g co drugi dzien i uwazam ze tak jest dla mnie lepiej. powtarzam jest to sprawa osobista , jednak co drugi czlowiek nie jest predysponowany do spozywania tak duzych ilosci bialego sera. zwroccie uwage ze bialego sera nie zaliczylem taqk jak miesa i jaj do zrodel bialka cech**acego sie licznymi "czynnikami wzrostu".
zreszta nawet zdrowotnie nikt nie zaleca spozywania wiecej niz 200g bialego sera dziennie , ale i nie nalezy przekraczac 100g miesa , co jak widzicie z punktu widzenia kulturystyki jest wrecz ilkoscia smiesznie małą.
cały czas bedziecie swiadomie czy nie stawac przed dylematem : zdrowie a pakerstwo ? czym mam wiecej wiedzy tym bardzierj smiesza mnie ludzie , ktorzy uwazxaja ze jedza zgodnie ze swoim zdrowien np 500g miesa dziiennie "!