Witaj!
Masło orzechowe jest źródłem dobrych tłuszczy oraz ma stosunkowo wysoką zawartość białka. Jeśli utrzymujesz kalorie na niskim poziomie i często jesteś głodny podczas redukcji, to tradycyjne masło orzechowe niekoniecznie będzie dobrym rozwiązaniem. Będąc na diecie redukcyjnej lepiej wybierać produkty, które mają jak największą objętość przy jak najmniejszej kaloryce.
Jednak wielu z nas nie potrafi sobie odmówić fenomenalnego smaku masła orzechowego, dlatego warto wziąć pod uwagę jego odtłuszczoną, niskokaloryczną wersję. Takim właśnie produktem jest odtłuszczone, sproszkowane, masło orzechowe.
Ja osobiście jestem zakochana w tym produkcie, który po rozrobieniu z wodą lub z mlekiem smakuje wcale nie gorzej niż tradycyjna wersja. Myślę, że takie rozwiązanie powinno Cię usatysfakcjonować.
Tak rozrobioną masą możesz posmarować omleta lub np. dodać proszek do szejka z odżywką białkową. Łyżeczka proszku, a szejk białkowy smakuje naprawdę niebiańsko.
Warto zaznaczyć jeszcze, że sproszkowane masło orzechowe zawiera ok 50% białka.
Sproszkowane masło orzechowe występuje w dwóch wersjach: klasyczne i czekoladowe. Ja polecam szczególnie to czekoladowe.
ALLNUTRITION PEANUT POWDER CHOCOLATE