Szacuny
4
Napisanych postów
18
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
403
zna się ktoś może na zastrzykach?
ostatnio miałem mieć podaną histaglobulinę podskórnie, poszedłem ze zleceniem do przychodni, a pielęgniarka podała mi go w triceps domięśniowo (wbiła całą igłę 0,6) wg niej był to głeboki zastrzyk podskórny.
Czy przy podawaniu szczepionki ma to jakieś znaczenie , że podała domięśniowo (bo właściwie i tak się wchłonie), na ulotce pisze rzeby podawać podskórnie
Szacuny
9
Napisanych postów
305
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
3521
Witam!!! Jak mi robią zastrzyki podskórne na alergie to też wygląda jak domięśniowy, ale rozmawiałem z mamą (położna 30 lat pracy) i mówiła że to tak technika i faktycznie wygląda to jakby domięśniowo.
"Jedyne miejsce, gdzie sukces jest wcześniej niż wysiłek, to słownik" - Vince Lombardi
"Życie jest jak Miriam: Niby wszystko ładnie, pięknie, a tu h*j"
Szacuny
3
Napisanych postów
251
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
1823
podskorny zastrzyk to jest podskorny a nie domiesniowy ja mialem robiony podskorny to wbijali mi pod skore a nie gleboko w miesien ale moze tez inaczej robia
Szacuny
2
Napisanych postów
402
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
3178
Oczywiście że kobieta wbiła ci igłę w mięsień (jeśli masz dużą łapkę i jedziesz na "*******" to nie mogła uchwycić fałdu skóry i nie wbiła go w tkankę podskórną bo skórę masz niefizjologicznie napiętą.
1
Łykaj Aspargin - chelat aminokwasowy magnezu i potasu za 6 zł.