witam,
zastanawiam mnie,jak to jest z miesem po smazeniu czy gotowaniu.Tzn,bo wiadomo ze objetosc miesa zmniejsza sie srednio o 1/4,nie wiem jak z waga(nie mam jak sprawdzic) ale podejrzewam ze rowniez (??),chyba ze sie myle....no ale jak jest z zawartoscia bialka?? czy np:200gr fileta z kuraka po usmazeniu bedzie zawierac np:30gr bialka czy dalej te ok 40gr.??
niech mnie ktos oswieci jak moze:)
pozdrawiam
zastanawiam mnie,jak to jest z miesem po smazeniu czy gotowaniu.Tzn,bo wiadomo ze objetosc miesa zmniejsza sie srednio o 1/4,nie wiem jak z waga(nie mam jak sprawdzic) ale podejrzewam ze rowniez (??),chyba ze sie myle....no ale jak jest z zawartoscia bialka?? czy np:200gr fileta z kuraka po usmazeniu bedzie zawierac np:30gr bialka czy dalej te ok 40gr.??
niech mnie ktos oswieci jak moze:)
pozdrawiam