Chcialbym sie zapytac czy ziemniaki pokrojona smazone na oleju moge zastąpic ryzem bo juz 2lata wsuwam ryz i nie wytrzymuje juz,makaronu stanowczo nie toleruje, kasze tak srednio ale to bedzie moja przyszlosciowa alternatywa zrodla ww, to jak z tymi ziemniaczkami na oleju? moze byc? ujdzie? dzieki z gory pozdr
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Ziemniaki smażone w oleju to zabójstwo dla sylwetki.
Jak ziemniaki to jedynie po treningu i gotowane.
pozdrawiam
Jak ziemniaki to jedynie po treningu i gotowane.
pozdrawiam
...
Napisał(a)
Zgadzam się z powyższym choć ponoć Arnold poleca je na kolację smażone na maśle,w diecie na masę
jak dla mnie to strasznie dziwne i niedopuszczalne no ale to wyczytałem na tym forum
https://www.sfd.pl/SUPER_MASA,_SUPER_SIŁA_wg_Arnolda_Schwarzeneggera-t62866.html

https://www.sfd.pl/SUPER_MASA,_SUPER_SIŁA_wg_Arnolda_Schwarzeneggera-t62866.html
...
Napisał(a)
dokładnie
wszystko ewoluuje
dawniej nikt nie miał takiej wiedzy dietetyczno/treningowej jak dziś.
Ugotowane ziemnaki
na blache
przyprawy na to
mozna lekko skropić oliwa
pycha, taka namiastka frytek
wszystko ewoluuje
dawniej nikt nie miał takiej wiedzy dietetyczno/treningowej jak dziś.
Ugotowane ziemnaki
na blache
przyprawy na to
mozna lekko skropić oliwa
pycha, taka namiastka frytek

--==GAINER TEAM==--
http://www.sfd.pl/Domowa_siłownia_by_adriano-t352230.html - Moja siłka
...
Napisał(a)
Oczywiście,że ciągły postęp jest drogą do nowych odkryć i weryfikacji starych poglądów jednak jeśli ktoś popatrzy na muskulaturę Arnolda i przeczyta taki artykuł czy to na forum czy też nie,pomyśli hmmm skoro on tak jadł i tak wyglądał ja też chcę
Powinien być dział ciekawostki gdzie powinny być umieszczane takie artykuły nie do testowania na sobie.Z drugiej strony zastanawiam się ciągle jak on wyciągnął 5000 kcal i 300 gramów białka z poniższej diety.
Śniadanie 7:30
3 jaja; 30 gramów pasztetu wołowego, dwie grzanki z masłem, 2 szklanki mleka
Drugie śniadanie 10:00
Kanapka z mięsem, 1 jajko, 1 szklanka mleka
Obiad 12:30
Kanapka z mięsem, kanapka z serem, dwie szklanki mleka, owoc
Podwieczorek 15:00
Jajko, 3 plastry sera, 2 szklanki mleka
Kolacja 18:00
Ok. 30 gram wołowiny mielonej, pieczone ziemniaki z masłem, sałata, 2 szklanki mleka.
Wiem,że to offtop ale każda dyskusja do czegoś prowadzi i może dla kogoś do czegoś dobrego
Średnio z posiłku wychodziło by 1000kcal hahaha "3 jaja; 30 gramów pasztetu wołowego, dwie grzanki z masłem, 2 szklanki mleka".
Wracając do tematu,możesz zrobić ziemniaki zapiekane w mundurkach i w folii w piekarniku.Na rozgrzaną patelnię teflonową wrzuć cienkie plasterki ziemniaków i dodaj przyprawę do potraw z grilla,uważaj żeby ziemniaki się nie przypaliły,możesz podlać trochę wodą żeby za bardzo nie były suche.Mam przepis,który przywiozłem z Austrii gdzie bardzo mi potrawa zasmakowała jednak zaznaczam od razu żeby nie przesadzać z oliwą bo to i tak nie jest zbyt zdrowe danie jako dodatek,choć w sumie widziałem tu na forum wielu zwolenników oliwy
.Zatem bierzesz 3-4 średnie ziemniaki,gotujesz je w mundurkach,tak aby nie były za miękkie,w międzyczasie na rozgrzewasz trochę oliwy i podsmażasz 3-4 średnie cebule do momentu ja to nazywam "zeszmacenia"
Krążki cebuli są wtedy miękkie i przypominają wyglądem kiszoną kapustę szatkowaną.Przygotowujesz też sobie zaprawę kilka łyżek octu,może być winny i szklanka gorącej wody,2-3 łyżeczki cukru w oryginale (rozpuść słodzik i dodaj zamiast tego),jak już masz gotową cebule zalewasz tą zaprawą i poczekasz aż na patelni się przegotuje,ziemniaki obierasz kiedy już są zimne,kroisz w plastry to wszystko zalewasz tą zalewą octową z cebulą trochę pieprzu i wsadzasz na parę godzin do lodówki.Elegancki dodatek do mięsa.Kolejny przepis jest z Grecji,gdzie teraz przesiaduję,bardzo to lubiłem jednak wyrzuciłem z diety ziemniaki całkiem.Gotujesz kilka ziemniaków,jednak wodę z nich odlewasz do naczynia,przyda się na potem.Robisz z nich puree(no nie tak do końca po prostu jak to się mówi "dusisz"),dodajesz do tego łyżkę oliwy,2-3 łyżki octu(lub więcej w zależności czy lubisz kwaśne) oraz rozgniecione 3-4 ząbki czosnku,wszystko to mieszasz razem z ziemniakami i dodajesz pomału wodę,w której się ziemniaki gotowały,ciągle mieszasz i dodajesz tej wody aż osiągnie to konsystencję zbliżoną do budyniu.Jak pisałem ogólnie odradzałbym ziemniaki,a przepisy z czasów kiedy jeszcze je jadłem.Może się przydadzą,wartość kaloryczna zmienia się w zależności od tego ile będzie ziemniaków,oliwy itd. więc jeśli chcesz odmiany pokombinuj w końcu Arnold wcinał z masłem
Możesz poczytać też o diecie(na pewno nie na masę
) ziemniaczanej (są krótkie sposoby przyrządzania)...
http://www.mojadieta.eu/dieta-ziemniaczana/
...choć jak dla mnie o d...ę roztrząść
Zmieniony przez - gautatyr w dniu 2008-07-01 23:36:13

Śniadanie 7:30
3 jaja; 30 gramów pasztetu wołowego, dwie grzanki z masłem, 2 szklanki mleka
Drugie śniadanie 10:00
Kanapka z mięsem, 1 jajko, 1 szklanka mleka
Obiad 12:30
Kanapka z mięsem, kanapka z serem, dwie szklanki mleka, owoc
Podwieczorek 15:00
Jajko, 3 plastry sera, 2 szklanki mleka
Kolacja 18:00
Ok. 30 gram wołowiny mielonej, pieczone ziemniaki z masłem, sałata, 2 szklanki mleka.
Wiem,że to offtop ale każda dyskusja do czegoś prowadzi i może dla kogoś do czegoś dobrego

Wracając do tematu,możesz zrobić ziemniaki zapiekane w mundurkach i w folii w piekarniku.Na rozgrzaną patelnię teflonową wrzuć cienkie plasterki ziemniaków i dodaj przyprawę do potraw z grilla,uważaj żeby ziemniaki się nie przypaliły,możesz podlać trochę wodą żeby za bardzo nie były suche.Mam przepis,który przywiozłem z Austrii gdzie bardzo mi potrawa zasmakowała jednak zaznaczam od razu żeby nie przesadzać z oliwą bo to i tak nie jest zbyt zdrowe danie jako dodatek,choć w sumie widziałem tu na forum wielu zwolenników oliwy

Możesz poczytać też o diecie(na pewno nie na masę

http://www.mojadieta.eu/dieta-ziemniaczana/
...choć jak dla mnie o d...ę roztrząść

Zmieniony przez - gautatyr w dniu 2008-07-01 23:36:13
...
Napisał(a)
No wiesz przeczytalem twoje przepisy, ale to jest chyba zbyt czasochlonne a ja czasu nie bede mial za wiele na przygotowanie, chyba jednak gotowane najzwyklejszym sposobem bede przyrządzal raz ze szybciutko a dwa ze zdrowo, dzięki i szacunek za art

...
Napisał(a)
No to jak chcesz na szybko i w wersji light to w kombinuj też z ziemniakami w mundurkach z mikrofali czy z piekarnika (zawiń w folię bo wyschną za bardzo) do takich elegancko pasuje przyprawa do dań z grilla.No i nie zapominaj,że ziemniaki wczesne mają mniej białka niż późne ale za to też mniej węglowodanów 

...
Napisał(a)
Słyszałem tez kiedys ze Ronnie Coleman wstawał rano i na sniadanie fryteczki wsuwał... :D Ja tez czasem jak nie mam ryzu albo czegos podobnego to kupuje porcje frytek i wsuwam... Może to niezbyt dobre rozwiazanie ale zawsze jakies...
Jestem jak gwiazda z getta, gorący jak Etna
Wybuchowy jak etta i jej bomby, rakietta
Szybki jak kometa, szalony jak Charlie
...
Napisał(a)
Chodzi mi o posiłek o koło godziny 13... Do tego Tuńczyk i jest git.
pozdro
pozdro
Jestem jak gwiazda z getta, gorący jak Etna
Wybuchowy jak etta i jej bomby, rakietta
Szybki jak kometa, szalony jak Charlie
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!