Szacuny
2090
Napisanych postów
49893
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
492546
to że zakresy ruchu są pełne nie znaczy że wszystko jest w porządku i niestety później często daje dolegliwości
zrost kostnu to do potwierdzenia poprzez badanie RTG i wizytę lekarską
Szacuny
7
Napisanych postów
177
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
58116
lekarz mowil ze to nie jest jakies straszne zlamanie, podejrzewam ze reka moze byc lekko znieksztalcona/krzywa ale bardziej boje sie o siłe, zeby nie bylo tak ze ona bedzie duzo slabsza od zdrowej reki
Szacuny
2090
Napisanych postów
49893
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
492546
neyzzar
czy ręka bedzie taka jak kiedys
oraz trzeszczy mi cos jak ide spac i ukladam reke obok siebie - co to moze byc?
złamanie złamaniu nie równe
co dokładnie było robione , kiedy miało miejsce , jak przebiegało leczenie oraz rehabilitacja jeśli było to już jakiś czas temu
Szacuny
67
Napisanych postów
1615
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
23367
Mięsień nie może zniknąć bo to nie czary Mary Może się zmniejszyć od nieużywania Ale to wszystko wróci Co do ręki zależy gdzie została złamana, czy z przemieszczeniem ? Czy złamanie otwarte albo ze skróceniem długości ? Czy jakiś fragment mięśnia został wycięty lub stracony podczas wypadku ? Nie masz ogólnie co się martwić, są dużo gorsze złamania. Miałem kiedyś wypadek i miałem 14 złamań. Dużo zależy od ciebie Pamiętaj żeby jeść dużo zdrowych rzeczy, i nie zapomnij o codziennej podaży dużych ilości białka witaminy D i wapnia. To ładnie i szybko się zrośnie
Szacuny
7
Napisanych postów
177
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
58116
diagnoza - skosne zlamanie trzonu kosci ramiennej z lekkim przemieszczeniem, stalo sie to 3tyg temu zalozyli mi tylko gips i doczepili ciezarek 1.5kg z poczatku bol byl okropny ale teraz juz prawie nic nie boli. reka jest strasznie twarda po srodku ramienia i jest taka mala kulka i to chyba kostnina, to juz tak zostanie?
Szacuny
2090
Napisanych postów
49893
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
492546
Jesteś w takim razie na świeżo po urazie jeszcze w unieruchomieniu to nie moment do paniki bo nad sprawnością będziesz później pracował, natomiast jeśli są jakieś niepokojące objawy to na tym etapie trzeba je skonsultować z lekarzem prowadzącym.
Szacuny
7
Napisanych postów
177
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
58116
no wlasnie nie podoba mi sie to ze mam problem napiac triceps, z tego co widzialem na RTG to kosc zlamala sie na skos w strone tricepsa, krwiaka/siniaka zadnego nie bylo. jest jakas szansa ze uszkodzony zostal rowniez ten miesien?
Zmieniony przez - neyzzar w dniu 2018-12-15 16:23:38
Zmieniony przez - neyzzar w dniu 2018-12-15 16:31:01
Zmieniony przez - neyzzar w dniu 2018-12-15 16:32:10
Zmieniony przez - neyzzar w dniu 2018-12-15 16:33:26
Szacuny
2090
Napisanych postów
49893
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
492546
neyzzar
no wlasnie nie podoba mi sie to ze mam problem napiac triceps, z tego co widzialem na RTG to kosc zlamala sie na skos w strone tricepsa, krwiaka/siniaka zadnego nie bylo. jest jakas szansa ze uszkodzony zostal rowniez ten miesien?
gdzie jest złamanie a jaką funkcje zaburza to inna sprawa i nie musi się pokrywać
zawsze może być również uszkodzona tkanka miękka i nie byłoby to widoczne przy RTG inna sprawa że ciężko o to w takich objawach jak opisujesz