Szacuny
7
Napisanych postów
255
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
5237
Witam!!
Mam nastepujacy problem: na treningu (judo) w ostatni piatek prawdopodobnie zlamalem palec srodkowy stopy. Stopa mi spuchla i zsiniala do polowy, wszystko potraktowalem od razu lodem, duza iloscia naproxenu i altacetu, opuchlizna i siniak zszedl ale jeszcze troche boli jak chodze. Dodatkowo palec sobie usztywniam przywiazujac go plastrem opatrunkowym do drugiego palcahehe. Nie bylem u lekarza. Najwiekszy problem jest taki ze rowno za tydzien mam zawody i musze jak najszybciej uzdrowic mojego paluszka i zaczac chodzi na treningi, mysle zeby zaczac od jutra. I tutaj moje pytanie, znacie jakies magiczne sposoby aby poprawic kondycje mojego palca ?? Tylko nie piszcie, ze jestem glupi i nie poszedlem do lekarza. Kumpel mial dokladnie taka sama sytuacje poszedl do lekarza, stal 5 h w kolejce zrobil przeswietlenie a na koniec lekarz z wielka lacha usztywnil mu tego zlamanego palca dokladnie tak samo jak ja to robie. Poradzcie cos. Pozdrawiam!!
"Kto nie walczy ten ginie, a kto umarł ten nie żyje..."
Szacuny
500
Napisanych postów
9533
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
18709
kiedyś jak ćwiczyłem judo to czesto miałem podobne kontuzje - rtg nic nie wykazywało
w twoim przypadku pewnei jest podobnie
do tej pory robiłeś wszystko dobrze - teaz możesz ogrzewać , smarować naproxenem czy arcalenem - ale wiecej nei zdziałasz ...
niestety nie ma cudownych sposobów
1
XXX Boofi XXX
Hard Core Straight Edge
"Blood and Guts bro , thats the way it goes !!" - lifter ?
Nie dyskutuj z d****em. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.
Szacuny
0
Napisanych postów
1
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
5
Cześć!!!
na w-f graliśmy w piłke hińską ja kopnołem w piłke a kolega w mojego palca najwiekszego.. Boje sie ze jest zlamany ale nie chce isc do lekarza bo mniej wiecej 2 tyg. temu mialem sciagany gips ktorego mialem na palcu prawej reki.. nie chce jeszcze raz tego przeżywac proszę pomóżcie... nie wiem co zrobic czy usztywnić go jak tak to czym? jest duża opuchlizna ale moge ruszać palcem wiec tak naprawde nie wiem czy złamałem czy nie... jak moge zrobic by opuchlizna zeszła i mniej wiecej za ile mój palec wróci do normalnoście... Proszę pomóżcie mi...
Szacuny
51
Napisanych postów
7467
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
32016
Tutaj magikow leczacych na odleglosc nie ma. "nie chce jeszcze raz tego przeżywac proszę pomóżcie..." - dzwine stwiedzenie, jak na czlowieka szukajacego pomocy.
Szacuny
1
Napisanych postów
2
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
8
Witam, chciałbym zapytać Was czy sądzicie, że mój palec może być złamany, czy tylko stłuczony? Stało, to się w ten sposób, że trzymając rurę, która była przeciągnięta prze ścianę odłączyłem ja ciągnąc do siebie, a że po drugiej stronie ściany była ona dłuższa to zadziała tutaj przeciwwaga i uniosła moją część prowadząc palca wprost na zawiesie metalowe obijając mi palca..zabrakło mi wyobraźni, wiem, ale nie wiem co teraz zrobić, jestem za granicą a do pracy mi potrzebny palec, można wykluczyć złamanie? Poradźcie jak temu zaradzić. Dziękuje z góry za pomoc. Pozdrawiam
Szacuny
1
Napisanych postów
2
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
8
Dzięki z odpowiedź, postaram się zrobić w poniedziałek. A mogę doraźnie użyć 7% octu na opuchliznę tak doraźnie? Tylko to udało mi się uzyskać o tej godzinie..