Szacuny
4
Napisanych postów
7
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1
Hej!
Mam mały problem. Ok. tygodnia temu zauważyłam na udzie taką zmianę jaką widać na zdjęciu. Czerwone a w środku jaśniejsze, taka budowa wulkaniczna. Nie boli, czasem swędzi.
Mam to też na nodze przy kostce i na prawej łopatce. No i na tym udzie.
Pytanie: co to jest?
Niedługo wybieram się z tym do lekarza, ale chciałabym zapytać, co o tym myślicie.
Nie wygląda to na żadnego raka skóry, prawda?
Szacuny
0
Napisanych postów
2
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
4
Pomocy!!!!!!
Proszę o nazwę maści, która pomogła tobie na tego wstrętnego liszaja, dermatolog u którego byłam nie pomógł mi (chyba musi się jeszcze trochę poduczyć)
Szacuny
4
Napisanych postów
7
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1
Dzięki. Tylko dlaczego w 3 różnych miejscach i czy to groźne (wiem, to głupie pytanie, ale męczy mnie to od dawna). Na razie wybieram się do lekarza pierwszego kontaktu...
Szacuny
4
Napisanych postów
7
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1
U mnie dermatolog życzy sobie 60 złotych za wizytę, a miałam już wątpliwą przyjemność wizyty u tej lekarki i wiem, że jest beznadziejna. Natomiast rodzinny jest w miarę przyzwoity ;)
Bardzo dziękuję za odpowiedz. Najbardziej chyba bałam się, że będą to zmiany nowotworowe, chociaż nic na to nie wskazuje :]
Szacuny
92
Napisanych postów
3767
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
29908
WYglada na zmiany luszczycowe.Masci z glikokortykosteroidami powinny dac rade,ale lepiej,zeby lekarz postawil diagnoze.
Ktos w rodzinie ma juz luszczyce?Tryb zycia nerwowy?
Szacuny
31
Napisanych postów
86
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
1499
Jeśli zależy Ci na szybkim rozpoznaniu, to idź do przychodni wojskowej CePeLek, która znajduje się na ulicy Koszykowej. Musisz tylko stawić się jakoś z rana po numerek (o godz. 7 - 8), dostaniesz się tego samego dnia do lekarza. Oczywiście wszystko jest w ramach NFZ.
Szacuny
4
Napisanych postów
7
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1
Hej!
No jutro mam wizytę w przychodni. W razie czego pojadę na Koszykową.
Co do łuszczycy- w rodzinie nikt nie miał, a tryb życia... no jest sporo stresów, szczególnie przez ostatnie 4 miesiące, ale jakoś nie wydaje mi się, żeby to było to...
Szacuny
4
Napisanych postów
7
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1
Hej!
Wróciłam od lekarza.
Diagnoza: liszaj. Dostałam maść.
Okazuje się, że nie mam jak się przed tym chronić, bo to roznoszone jest też przez powietrze albo przez noszenie tych samych ubrań (czyt. można zarazić się w sklepie).
No i mam podatną skórę na różne zmiany chorobowe :(