Szacuny
0
Napisanych postów
4
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
9
Od kilku miesięcy na policzku od wewnętrznej strony wytworzył mi się jakby bąbel, wcześniej był czerwono-przeźroczysty, teraz jest bardziej biały. Nie boli mnie, dentysta nie wiedział za bardzo co to jest, dał mi tylko takie tampony żeby je wkładać do ust na noc, (rzeczywiście- rano jest mniejsze, a wieczorem jakby bardziej napełnione płynem). zabronił też dotykać tego językiem, chociaż raz niechcący to przegryzłam. Co to może być? I co zrobić żeby się zagoiło...
Szacuny
0
Napisanych postów
4
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
9
z wikipedii -------> Zmiany rzadko przekraczają 5 mm średnicy, są bolesne. Mogą występować pojedynczo lub w grupach zazwyczaj na błonie śluzowej podniebienia miękkiego, policzkowej części warg i bocznych powierzchniach języka. Pojawiają się najczęściej w wieku od 10 do 40 lat. Owrzodzenia goją się samoistnie w ciągu kilku dni - tygodni lecz możliwe są nawroty.
mnie nic nie boli i nie zagoiło mi się w ciągu kilku dni, tygodni. Stomatolog po prostu powiedział żebym tego nie dotykała językiem to się powinno zagoić. Może spróbuję u dermatologa, chociaż na zapisy czeka się ok. 2 miesięcy;/