sprawa jest tego typu że nei chce mi sie gotować ryżu. bo trza czekać całe 15 min aż sie ugotuje. i tu wpadłem na ganialny pomysł gdyby taki nieugotowany suchy ryż zmielić na taki mniejszy ewentualnie na proszek i go wciągnąć z jegourtem czy czymś innym czy taki zmielony ryżyk bedzie maił takie same wartości odzywcze jak gotowany? czy nic tam nie straci?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
jesli nie chcesz mielic surowego(zpłądek!!) to mozesz miksowac z odzywka i maslem orzehcowym ugotowany ale to nei za czesto bo nie mozna zastapic zbyt wiele razy dobrego,klasycznego posilku
...
Napisał(a)
wartości odżywcze to raczej się nie zmienią. problem polega na tym że żeby sie naszamać dobrze nieugotowanym ryżem to będziesz go musiał zjeść dwa razy więcej w porównaniu z gotowanym. No i nie wiem jak to wpłynie na żołądek Ale pomysł faktycznie oryginalny

...
Napisał(a)
no własnie to to chodzi. bo ja nie chce sie tym ryżem najadać tylko dostarczyć organizmowi wartości odżywczych
wiadomo że jak sie ryż ugotuje to nasiąknie wodą i spuchnie a tak mozna jeszcze coś do brzuszka upchać co za tym idzie więcej białków i węglowodanów! i w ogóle! nio mówcie co o tym sądzicie

...
Napisał(a)
bez obróbki? chyba sraka Ci nie miła
a poza tym wydaje mi się, że to nie bedzie dobrze przyswajalne.

a poza tym wydaje mi się, że to nie bedzie dobrze przyswajalne.
--==GAINER TEAM==--
http://www.sfd.pl/Domowa_siłownia_by_adriano-t352230.html - Moja siłka
...
Napisał(a)
Oprócz tego, że podniesie się IG tego ryżu, swoich właściwości nie straci.
...
Napisał(a)
Niedobrze, ale każda obróbka produktów podnosi IG. Problem w tym, że nie wiadomo ile takie zmielenie podniesie. Tak na moje oko po takim zmielonym będziesz szybciej głodny niż po niezmielonym. Wiem bo raz zmieliłem gotowany ryż z odżywką, 2 bananami, wodą i za pół godziny byłem głodny, a normalnie zrobiłbym się głodny godzinę później
, jakbym to zjadł niezmielone.
Wpisz w wyszukiwarkę indeks glikemiczny i poczytaj.
btw. do odważnych świat należy, zmiel i się przekonaj ;)
Zmieniony przez - sicilia w dniu 2008-01-12 21:31:11

Wpisz w wyszukiwarkę indeks glikemiczny i poczytaj.
btw. do odważnych świat należy, zmiel i się przekonaj ;)
Zmieniony przez - sicilia w dniu 2008-01-12 21:31:11
...
Napisał(a)
ciekawy pomysł.miałem kiedys podobny zeby wlac maslanke do miksera wsypac pół paczki płatków owsianych wypic w ciągu 15min a sniadanie jak sie patrzy- mnóśtwo węgli,ale otóż to ,czy sie tak da?
Dla mnie RonaldoR9 jest najlepszym piłkarzem wszechczasów,,na zawsze pozostanie w moim sercu.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!