
Zmieniając swoje nawyki żywieniowe, pierwsze, o czym często słyszymy to konieczność wyeliminowania z naszej diety pieczywa. Powodów ku temu znaleźć można kilka i bez wątpienia mają one sens.
"Oszukane pieczywo"
Pierwszym z nich jest stopień przetworzenia produktu. Niestety zdecydowana większość chlebów dostępna na rynku bazuje na taniej i słabej jakościowo mące pszennej. Producenci pieczywa za wszelką cenę starają się sprzedać nam produkt, który wyjdzie ich jak najtaniej, zarabiając przy tym jak największe pieniądze. Z tego też względu czytając etykiety chlebów, zauważyć można, że ktoś tutaj próbuje nas oszukać.
W przemyśle piekarniczym stosowane są różnego rodzaju barwniki takie, jak karmel czy słód jęczmienny, które dodaje się do białego pieczywa pszennego, aby wyglądało, jak lepsze pod względem jakości pieczywo takie, jak: żytnie, razowe, czy graham. W rzeczywistości kupujemy i spożywamy chleb pszenny, dodatkowo płacąc za niego większe pieniądze.
Cena dobrego pieczywa
Niestety dobrej jakości pieczywo pełnoziarniste, czy pumpernikiel nie jest tanie. Szczególnie w porównaniu z innymi źródłami węglowodanów np.: kaszą, ziemniakami czy ryżem. Często za kg pieczywa dobrej jakości zapłacić musimy tyle, co za tę samą ilość mięsa.
Dobrej jakości pieczywo z białkiem?
Zdecydowanie tak. Firma ALLNUTRITION wprowadziła na rynek pieczywo, czyli stały element diety sporej części osób. Kto nie lubi pysznego chlebka z masłem, przy okazji dostarczając białko? Właśnie Proteinoeo Bread jest tego typu produktem. Teraz nie będzie konieczności chodzenia po sklepach i analizowania składu pieczywa w celu znalezienia tego idealnego.
Co go wyróżnia?
- węglowodany z dobrej jakości z ryżu
- wysoka ilość białka
- wysoka zawartość błonnika
- brak glutenu
- brak cukrów
- niska zawartość tłuszczów
- pyszny smak
- brak polepszaczy, barwników, wzmacniaczy smaku czy konserwantów
- brak konieczności obróbki jak w przypadku ryżu, kaszy czy ziemniaków
- atrakcyjna cena
- idealny dla wegan i wegetarian
Co dokładnie siedzi w Proteinoeo Bread?
Chleb składa się z następujących produktów:
- ryż biały
- izolat białka grochu (13%)
- groch łuskany (5%)
- błonnik owsiany (5%)
- siemię lniane
- odtłuszczone nasiona słonecznika
- odtłuszczone nasiona sezamu
- sól
Wartości odżywcze
Tutaj również wygląda to bardzo dobrze. W 100 g Proteinoeo Bread mamy 339 kcal, w tym 18 g białka, 58 g węglowodanów (w tym 0,2 g cukrów prostych), błonnika 7,6 g, tłuszcz 2,2 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g), sól 1 g.
Podsumowanie
Bez wątpienia pieczywo białkowe Allnutrition Proteinoeo Bread jest ciekawym wyborem dla osób, które niekoniecznie chcą lub mogą z różnych powodów spożywać tradycyjnego pieczywa. Produkt posiada wiele zalet i wykorzystać można go w naszej diecie na różne sposoby.
Artykuł sponsorowany

Bardzo fajny sklad