
Składniki:
ciasto
- 1 jajo
- 250g twarogu półtłustego
- 80g mąki z brązowego ryżu
- sól
dodatki
- 10g oleju kokosowego
- 100g borówek
- 150g jogurtu naturalnego
Sposób przygotowania:
- Twaróg z jajkiem zmiksować na gładką masę, dodać szczyptę soli, mąkę i ugnieść ciasto.
- Blat posypać mąką, gdyż ciasto będzie się lepić do rąk.
- Z ciasta uformować długi rulonik.
- Pokroić na mniejsze kawałki.
- Do wrzącej wody powoli wrzucać pierożki i wyjąć chwilę po wypłynięciu na powierzchnię.
- 10g oleju kokosowego rozgrzać na patelni i obsmażyć pierożki na złoto z obu stron.
- Wyłożyć na talerz z dodatkiem jogurtu i borówek (lub innych dodatków).
Wartości odżywcze dla całości:
Białko: 68g Tłuszcz: 31,8g Węglowodany: 92,8g 930kcal
Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.

Warto przeczytać
Komentarze (0)