
Czego potrzebujemy:
- 50 g mąki orkiszowej jasnej
- 30 g ulubionego białka
- 1 jajko
- około 100 ml wody gazowanej
- Dziki olej kokosowy w spray
- ulubione owoce w żelu
Jak wykonać:
Mąkę, białko, całe jajko, około 50 ml wody miksujemy na gładką masę. W razie potrzeby dolewamy wody - konsystencja ciasta powinna przypominać gęste ciasto naleśnikowe. Zimną gofrownice spryskujemy olejem kokosowym - by ciasto nam nie przywarło. Na nagrzaną gofrownicę wylewamy ciasto - otrzymujemy 3 duże gofry. Smażymy do lekkiego zrumienienia.
Podajemy z ulubionymi owocami w żelu. Do słodkich gofrów idealnie pasują lekko kwaśne porzeczki.
Wartości odżywcze:
Cała porcja gofrów bez owoców to 372 kcal.
Białko 36,5 g, Tłuszcze 8 g, Węglowodany 38,5g
Smacznego!
Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.

Musze spróbować bo przepis wygląda znakomicie i jest prosty.
Smiało, u mnie jeden z ulubionych przepisów na gofery.
Trzeba chyba odkurzyć gofrownice i coś upichcić .
Chyba trzeba gofrownice sobie zakupić.
Ja bym dodał szczyptę sody, żeby urosły i były chrupiace. Z tych owoców w żelu to porzeczki nie są dobre, a nawet mogę stwierdzić, że są bleee ;) Wiśnie the best.