
Kokosowy pudding z tapioki z mango. Lekki, pyszny deser z dodatkiem czekolady proteinowej NUTLOVE!
Składniki:
-
40g tapioki w drobnych perłach
-
350ml napoju kokosowego
-
10g ksylitolu
-
szczypta soli
-
10g wiórków kokosowych
-
100g pulpy mango
Wykonanie:
-
w garnku zagotuj mleczko kokosowe, następnie dodaj ksylitol, sól oraz tapiokę, zmniejsz ogień i gotuj przez około 20 min często mieszając
-
ugotowana tapioka powinna być przezroczysta
-
przełóż ją do słoiczków i wstaw do lodówki na kilka godzin
-
po tym czasie dodaj pulpę mango, wiórki kokosowe i pokruszoną czekoladę
Wartości odżywcze 1 porcji
- kcal: 222
- B: 3,5g
- T: 9g
- W: 34g
Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.

No ciekawe, muszę spróbować.
Polecam :)