
Czego potrzebujemy:
- 50 g szparagów - najlepiej główki
- 50 g mixu kolorowych papryk
- 50 g cukinii
- 100 g krewetek
- 2 ząbki czosnku
- 20 g oliwy
- 1/3 pęczka natki pietruszki
- kawałeczek posiekanego chilli
- 65 g makaronu
- 10 g tartego parmezanu
Jak wykonać:
- Szparagi kroimy na pół i gotujemy około 1 minuty - odcedzamy.
- Paprykę i cukinię kroimy na drobne kawałki.
- Krewetki rozmrażamy, oczyszczamy ze skorupek i kroimy na pół.
- Czosnek kroimy na cienkie plasterki. Natkę pietruszki drobno siekamy.
- Makaron gotujemy i przelewamy zimną wodą.
- Przystępujemy do finału...
Na patelni rozgrzewamy oliwę. Wrzucamy czosnek i chwilę smażymy mieszając by nam się nie przypalił. Dodajemy paprykę i smażymy około 30 sekund. Kolejno dodajemy szparagi i kolejne 30 sekund. Następnie dodajemy cukinię i smażymy całość kolejne 30 sekund. Dodajemy część natki pietruszki, chilli, sól i krewetki. Smażymy do momentu aż krewetki będą gotowe. Kolejno dodajemy makaron, tarty parmezan oraz pozostałą część natki. Wszystko mieszamy i podajemy. Gotowe.
Wartości odżywcze:
Cała porcja to 544 kcal.
Białko 30 g, Tłuszcz 24,4 Węglowodany 51 g.
Smacznego!
Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.

Warto przeczytać
Komentarze (0)